Özdilek

Güncel

GEBZE / ÇEL-MER İşçilerinin Fabrikayı Terketmeme Eylemi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE SÜRÜYOR

 

 

65 İşçinin fabrikanın tavanında bulunan vinçlerde bekleyişleri 4 gündür devam ediyor…

3 gündür Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın makamında işverenle; Konfederasyonumuz DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Sendikamız Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu katılımıyla yapılan görüşmelerden henüz bir sonuç alınamadı…

Gebze Çayırova’da kurulu bulunan Çel-Mer Çelik işyerinde sendika üyesi oldukları için işten atılan işçiler, işlerine geri dönmek amacıyla 4 gün önce (2 Ağustos) fabrikayı terk etmeme eylemine başladılar.

İşçiler, işyerinin tavanında bulunan 12 metre yükseklikteki vinçlerde, 45 derece sıcaklıkta ve bunaltıcı bir ortamda vinçlerin üzerinde 4 gündür, gece gündüz bekleyişlerini sürdürüyorlar.

İşçilerin bekleyişleri sürerken, Kocaeli Valisi Ercan Topaca 3 ve 4 Ağustos 2010 tarihlerinde, Valilik makamında DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Sendikamız Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Çel-Mer Çelik işyerinin sahibi Gazi Yılmaz ile görüşmeler yapıyor. 2 gün süren görüşmelerden bir sonuca ulaşılamadı. Bugün saat 15.00’de Vali Topaca başkanlığında bir toplantı daha yapılacaktır.

2 Ağustos Pazartesi öğle saatlerinden itibaren işyerini terketmeyen işçilerin  2 temel talebi var; “işten atılanların geri alınması ve sendikanın işveren tarafından tanınması”.

İşyerinin dışında ise aileler, kurdukları çadırlarda gece gündüz bekliyor ve işçileri yalnız bırakmıyor.

İşçilerin en temel anayasal ve yasal haklarından biri olan sendikal örgütlenme haklarını kullanmak amacıyla böylesi bir yönteme başvurmaları ülkemiz demokrasinin bulunduğu nokta açısından ibret verici bir durum.olduğu gözleniyor.

Basın mensuplarını ve emek dostlarını ÇEL-MER’de süren mücadeleye destek vermeye, sınıf dayanışmasını yükseltmeye çağırıyorlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat