Güncel

Gebze’de Hayvan Katliamı

Kocaeli Gebze ilçesinde belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinin önünde siyah çöp torbaları içinde 30 köpek, 14 kedi ölü olarak bulundu. Hayvanların iğne ile zehirlenerek öldürüldüğü iddia ediliyor.

11 Ekim 2024 Saat: 23:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 0 kez okunmuştur

Gebze’de Hayvan Katliamı
Gebze’de Hayvan Katliamı

              

Özgen Sarıkaya-Net Ajans/İGFA Gebze

30 köpek, 14 kedi ölü Bulundu

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin önünde siyah çöp torbaları içinde 30 köpek, 14 kedi ölü olarak bulundu. Hayvanların iğne ile zehirlenerek öldürüldüğü iddia ediliyor.

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Pelitli Mahallesi’nde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen bir vatandaşın, daha önce merkezde gördüğü hayvanların yerinde olmadığını fark etmesiyle, olay gün yüzüne çıktı. Merkezin arka kısmında bulunan çöp konteynerlerine kontrol eden vatandaş, torbalara doldurulmuş hayvan cesetlerini görünce polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen hayvan severler; 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın ölü olduğunu tespit etti. Poşetlerin içerisinde şırıngalar ve ilaç şişeleri olduğu iddia ediliyor.

 

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, hayvanların öldürülmesiyle ilgili olayın ardından savcı gelene kadar oturma eylemi yapacağını açıkladı. Özdemir, bu sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, yetkililer olay yerine gelene kadar bir oturma eylemi başlattı. Olayın sosyal medyada duyurulmasından sonra Kocaeli Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı Soruşturma başlattılar. Ve olay duyulur duyulmaz CHP Kocaeli İl örgütü ivedilikle Gebze ilçesindeki olay yerine gitti.

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Gebze’de Yaşanan Hayvan Katliamına İlişkin Bir Basın Açıklaması Gerçekleştirdi.

Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün güne uzun süre aklımızdan çıkmayacak bir katliamın görüntüleri ile başlamak zorunda kaldık. Hayvan yasası ne yazık ki bugün katliam yasasına dönüştü. Onlarca köpeği anne ya da yavru demeden bu şekilde topluca öldürülmesi kabul edilemez.”

VİCDANSIZLIĞIN GELDİĞİ SON NOKTA!

“Köpeklerin bulaş riski olduğu bu yüzden ötenazi uygulandığı söylense de bugüne ya bulaş ile hastalık ile mücadele etmediniz ya da yalan söylüyorsunuz. Sokak hayvanlarını öldürülüp çöp poşeti ile çöpe atılması ise vicdansızlığın geldiği son noktadır. Bu hayvanlara gerekli tetkiklerin yapılıp yapılmadığı ise her işleri gibi karanlıktır. “

“AKP’li Gebze Belediyesi bu katliamın her noktasını aydınlatmaya mecburdur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.  Gebze Belediye Başkanı Zinnur  Büyükgöz’den de acil bir açıklama bekliyoruz. Bu şekilde toplum vicdanında unutulmaz yaralar açan uygulamalar toplumsal travmalar yaratmaktadır.”

İLK GÜNDEN BERİ YASAYA HAYIR DEDİK!

“İlk günden bu yana bu yasaya hayır dedik. Yasa geçtikten sonra geri çek dedik ancak sadece kulağı değil vicdanı da sağır olan iktidar bu görüntülerden maalesef rahatsız olmamaktadır. Karşımızdakilerin kadın cinayetlerine, çocuk cinayetlerine olduğu gibi hayvan katliamına da tepkisi yoktur. Bu nedenle daha güçlü mücadele etmemiz daha örgütlü hareket etmemiz gerekmektedir. Tüm ezilenlerin, tüm mazlumların sesi olduk ve olmaya devam edeceğiz.”

 

KOHAYDER “Zehirlenerek Öldürüldüler”

Kocaeli Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) ve bölgedeki diğer hayvan hakları savunucuları, hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü şüphesi üzerinde duruyor. Dernek üyeleri, olay yerine vardıklarında özellikle yavru köpeklerin ve kedilerin poşetler içerisinde bulunduğunu açıkladı. KOHAYDER tarafından yapılan açıklamada, “Bu katliam, vicdanlara sığmayacak boyutta bir vahşettir. Bebek köpeklerin bile zehirlenip poşetlere konulması, hiçbir şekilde kabul edilemez. Sorumluların bir an önce yargı önüne çıkmasını talep ediyoruz” denildi.

Gebze Belediyesi’nden Açıklama: “Ölü Hayvanlar Toplandı”

Tepkilerin büyümesi üzerine Gebze Belediyesi bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, ölen hayvanların büyük bir kısmının trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiği veya doğal sebeplerle öldüğü belirtildi. Açıklamada, “Çeşitli sebeplerle ölen hayvanların çöp torbalarına konularak toplandığı doğru olmakla birlikte, iddia edilen zehirleme olayıyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Sokaklardan toplanan ve tedaviye cevap vermeyen hayvanlar, ekiplerimiz tarafından belgelendi ve resmi birimlere teslim edildi” ifadeleri kullanıldı.

Valilik ve Savcılık Soruşturma Başlattı

Kocaeli valiliği olayla alakalı bir basın açıklaması yaptı açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

Basında ve sosyal medya mecralarında yer alan Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezindeki görüntülere ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüklerince her türlü araştırma ve inceleme yürütülmekte olup, derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır denildi.

Kocaeli Çevre Platformu Açıklama

Kocaeli Çevre Platformu Koordinatörü ve Dönem Sözcüsü Muammer Hakkı ERSÖZ Konuyla alakalı bir basın açıklaması yaptı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 

11 Ekim 2024 günü Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde masum sokak hayvanlarının yavrularıyla birlikte katledildiğini üzülerek öğrendik. Basına yansıyan görüntüler son derece acı ve insanlık dışıdır. Bu katliamı yapan ve bu vahşete müsaade eden tüm sorumluları şiddetle kınamaktayız.

Değerli hayvan sever dostların olay yerine giderek daha fazla can kaybı olmaması için ve katliamın sorumlularının cezalandırılması için gösterdikleri cansiperane mücadeleyi desteklemekteyiz.

Katil yasalarla masum canlara katliamın yolunu açanlara, Anayasa Mahkemesi’nde iptal davası sürerken kısırlaştır bırak uygulamasından uzaklaşarak mevcut yasal düzenlemelerin aleyhine uygulamaya geçenlere karşı her türlü mücadeleye varız ve var olacağız.

Masum canlarımızın yaşam hakkının hiçe sayıldığı ve her geçen gün bir yenisiyle karşılaştığımız her vahşetin ve her sorumlunun hem adli hem idari süreçlerde tüm bileşenlerimizle Kocaeli Çevre Platformu olarak takipçisi olacağız.

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odasından Açıklama

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı da olaya dair açıklamalarda bulundu. Görüntülerdeki ilaç şişelerinin anestezi ilaçları olduğuna dikkat çeken Bostancı, “Bu ilaçların ölümle sonuçlanması, normal koşullarda mümkün değil. Teknik incelemeler devam ediyor. Daha önce de benzer olaylar yaşandı, bu tür ilaçların yanlış ya da kasıtlı kullanıldığı durumlar olabilir” dedi. Bostancı, hayvanların ölüm nedeninin netleşmesi için incelemenin tamamlanması gerektiğini belirtti.

“Keta-Control” İsimli İlaçla Öldürüldüler

Öldürülen 30 köpek ve 13 kedinin “Keta-Control” isimli bir ilaçla zehirlendiği iddia ediliyor. Hayvan severler, bu ilacın özellikle anestezik bir madde olduğunu ve hayvanların yavaş ve acı çekerek öldüğünü belirtti. Olay yerinde bulunan hak savunucuları, bazı hayvanların hâlâ canlı olduğunu tespit ederken, Belediye, tüm bu iddiaları inkâr etti.

 

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat