Özdilek

Güncel

Gebze Kars Ardahan Iğdır Derneği’nden ‘Tecavüzcüler idam edilsin’ kampanyası

Geçtiğimiz günlerde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın tecavüz edildikten yakılarak öldürülmesi, toplum vicdanında infial yarattı.

15 Şubat 2015 Saat: 17:39
Gebze Kars Ardahan Iğdır Derneği’nden ‘Tecavüzcüler idam edilsin’ kampanyası
Gebze Kars Ardahan Iğdır Derneği’nden ‘Tecavüzcüler idam edilsin’ kampanyası

Toplumun tüm kesimleri bu vahşice cinayete lanet okurken, son yıllarda artan tecavüz, kadın ve çocuk cinayetlerine dur demek için Gebze Kars Ardahan Iğdır Derneği radikal bir kampanya başlattı.

17 Şubat Salı günü saat 10.00’da dernek merkezinde yapılacak basın açıklamasıyla ‘Tecavüzcüler idam edilsin’ sloganıyla bir imza kampanyası başlatılacak.

Dernek başkanı Metin Baytöre, kadın ve çocuk cinayetleri ve tecavüzlerin son yıllarda gittikçe arttığını belirterek, “Bu durum toplum vicdanını rahatsız etmeye başlamıştır. Artık bu gidişata dur demeliyiz. Tecavüzcülere daha caydırıcı cezalar verilmelidir. Aksi halde bugün yaşananlar yarın da yaşanması muhtemeldir. Tüm kamuoyunu bu çağrımıza destek vermeye davet ediyorum. Sesimizi daha güçlü çıkarmalı, toplumun beklentilerini dillendirmeliyiz ki ülkeyi yönetenler de bu soruna daha ciddi bir şekilde sahip çıksın ve çözüm bulsun” diye konuştu.

Kadın Kollarından sorumlu yönetici Levent Altun da, bu kampanyayı derneğin kadın kolları başkanı Çiler Boylu ile birlikte bir ay süresince yürüteceklerini, toplanan imzaların daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, başbakana ve ilgili kurumlara verileceğini söyledi. Altun, “Bu insanlık dışı olaydan rahatsızlık duyan herkesi, kampanyamıza destek vermeye bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat