Özdilek

Güncel

GEBZE VE İZMİT'TE HER GÜN BİRKAÇ OLAY

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hiç boş durmuyor. Kentimizde ne yazık ki her gün çok sayıda olay meydana geliyor.

29 Ocak 2013 Saat: 18:00
GEBZE VE İZMİT'TE HER GÜN BİRKAÇ OLAY
GEBZE VE İZMİT'TE HER GÜN BİRKAÇ OLAY

Gebze'de Torbacı Operasyonunda 32 Gözaltı

Kocaeli'nin Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen torbacı operasyonunda 32 kişi gözaltına alındı.

 Operasyonda uyuşturucu maddeyi kullandıkları tespit edilen 70 kişi de haklarında işlem yapılarak serbest bırakıldı. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, 3 aydır takibe aldığı torbacı tabir edilen 32 zanlıya yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında İstanbul, Sakarya ve Bursa'da da çeşitli adreslere yönelik operasyonlar düzenlendi.

Operasyonda zanlıların ev ve üzerlerinde bin 35 gr kubar esrar maddesi, 370 gr toz esrar maddesi, 2 adet ayrı ayrı fişek halinde satışa hazır esrar maddesi, 13 gr kokain maddesi, 28 adet uyuşturucu ectasy hap, 57 gr uyuşturucu bonzai maddesi, 4 paket fişeklenmiş Hint keneviri tohumu ve uyuşturucu madde satışında kazanıldığı değerlendirilen 3 bin 250 TL para çıktı. İfadeleri alınan 32 zanlının cuma günü adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.


Eski Eşinin Boğazına Bıçak Dayadı

İzmit'te, tartıştığı eski eşinin boğazına bıçak dayayarak ölümle tehdit eden bir kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Dilovası'nda TIR şoförü olarak çalışan Erdem K (34), daha önce evlendiği N.S.K (24) ile 2011 yılında boşandı. Evliliklerinden olan 4 buçuk yaşındaki kızlarının velayeti konusunda telefonda başlayan tartışma büyüdü. İddiaya göre, sabah saatlerinde N.S.K'nın Karabaş Mahallesi'ndeki işyeri önüne gelen Erdem K, N.S.K'yı beklemeye başladı. Eski eşinin boğazına sarılan Erdem K, N.S.K'yı ölümle tehdit etti. Eski eşinin kendisine cevap vermesi üzerine sinirlerine hakim olamayan Erdem K, yanında getirdiği ekmek bıçağını eski eşinin boğazına dayadı. Bıçağı almak isteyen N.S.K da elinden yaralandı. Olaydan sonra N.S.K polise giderek Erdem K hakkında şikayetçi oldu. Erdem K, İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Serdar Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı. İfadesinde suçu kabul ettiği öğrenilen Erdem K, adliyeye sevk edildi.


Kuaför Soyan Hırsızlar Yakalandı

İzmit'te, kiraladığı araçla Yenişehir Mahallesi'ndeki bir kuaför dükkanında hırsızlık yaptığı belirlenen ikisi çocuk 3 kişi, yakalandı.

Murat K. (19), E.Ö. ve E.Ö isimli şahıslar, kiraladıkları araçla gece geç saatlerde Yenişehir Mahallesi Kalemcioğlu Sokak'ta bulunan bir kuaför dükkanına geldi. İçeriye giren şahıslar işyerindeki televizyon ve 80 lira parayı alarak kayıplara karıştı. İhbar üzerine gelen İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtlarını inceledi. Aracın plakasından yola çıkan ekipler, E.Ö, E.Ö. ve Murat K'yı Bekirdere Mahallesi Başaran Caddesinde yakaladı. Zanlıların çaldıkları televizyonu M.K'ya sattıklarını söylemesi üzerine M.K hakkında çalıntı mal satın almaktan dolayı işlem yapıldı. E.Ö. ve E.Ö, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Çeşitli suçlardan 50'den fazla kaydı bulunan Murat K adliyeye sevk edildi.

Cebir ve Tehdide 4 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Bartın'ın Ulus ilçesinde, işlediği tehdit ve kişilik haklarından yoksun bırakmak suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan bir şahıs, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Olay, Bartın'ın Ulus ilçesinde 2005 yılında meydana geldi. Karıştığı iddia edilen cebir, tehdit ve darp kullanarak kişiyi kişilik haklarından yoksun bırakmak suçundan tutuksuz yargılanan O.A, tutuksuz yargılandığı Ulus Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın onanmasının ardından aranmaya başlanan O.A, Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince Derince Fevzi Çakmak Mahallesi'nde gözaltına alındı. O.A, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hırsızlık Çetesinden Altı Kişi Tutuklandı

Asayiş Şubesi ekiplerinin çikolata ve pişmaniye ile gerçekleştirdiği çete operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 14 kişiden biri karakolda, ikisi savcılık, 5'i de mahkemede serbest bırakıldı.6 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş Şubesi ekiplerinin çikolata ve pişmaniye ile gerçekleştirdiği çete operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 14 kişiden biri karakolda, ikisi savcılık, 5'i de mahkemede serbest bırakıldı. 6 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, beş aylık takip sonucu düzenledikleri operasyonda 28 kişilik hırsızlık çetesini çökertmeyi başardı. Ön yakalamalarda 14 kişinin gözaltına alınıp tutuklanmasının sağlandığı belirtildi. Çetenin lideri ve diğer üyelerine yönelik çalışmada 14 kişi daha gözaltına alındı. Üç gün sorguları devam eden ve adliyeye sevk edilen 14 kişiden biri karakolda, ikisi savcılıkça, 5'i mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılardan Metin K, Hakan D., Çetin K., Murat A., Hüseyin K. ve Adem B sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıların İstanbul'dan değişik zamanlarda guruplar halinde çıkarak Türkiye genelinde birçok ile gittikleri ve tıpkı turneye çıkar gibi hareket ettikleri anlaşıldı. Zanlıların dönüşte araba çaldıkları belirlendi. Ayrıca operasyonda, zanlılarla birlikte çalıntı olduğu belirlenen 400 bin liralık malzeme ele geçirilmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat