Özdilek

Güncel

Gebze'de Kaymakama tepki

CHP Gebze İlçe başkanı Sedat Tatar düzenlediği toplantıyla gündemi değerlendirdi.

31 Ekim 2012 Saat: 18:44
Gebze'de Kaymakama tepki
Gebze'de Kaymakama tepki

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşanan olaylara tepki gösteren Tatar, kutlama programında sadece kaymakamlık, belediye ve Garnizon Komutanlığı’nın çelenk koymasına, diğer kurum ve kuruluşların ise listeye alınmamasına tepki gösterdi. Tatar, “Bunun nedenini sorduğumuzda bize yönetmelik cevabını verdiler. Yönetmeliği değiştirmek zor bir şey değil. Böyle saçma sapan bir yönetmeliğe uymak zorunda değiliz. Hani Bayramı halk kutlayacaktı. Bırakında istediğimiz gibi Bayramımızı kutlayalım. Çelenk töreninde saygı duruşu yapılmadı. İlk defa böyle bir şey gördüm. İstiklal Marşını’da bana kalırsa zoraki okudular. Günün önemini belirten konuşma dahi yapılmadı. Biz Gebze’de yaşayan CHP’liler olarak bu durumu kabul etmiyoruz.” dedi.

KAYMAKAM’A TEPKİ GÖSTERDİ

Kaymakam Salih Karabulut’ın törenlerde M. Ali Okur ve Gebze Belediye başkanı Adnan Köşker’e alkış istemesini de eleştiren ve sert sözlerle yüklenen Tatar, “Ne yazık ki Kaymakam bey iktidar partisinin sözcülüğünü yapıyor. Kaymakam sadece AK Parti’nin değil her kesin Kaymakamıdır. 29 Ekim törenlerinde iktidar milletvekilini ve Belediye Başkanını alkışlatmak Kaymakamın görevi değil. Biz sayın Kaymakamımızı seviyoruz, kendisi sürekli halkın içinde olan biri ancak iktidarın baskısına boyun eğmemelidir. İktidar Partisi’nin hizmetlerini İl başkanı, İlçe başkanı kendileri anlatır. Kaymakam beyi buradan uyarmak istiyorum.” diye konuştu.

Tatar, Cumhuriyeti kuran bir parti olarak, CHP’nin bayramı halkla beraber kutlamasının en doğal hakkı olduğunu, esas ayıbın halkın kutlamasına yasak koymak ve protokol bayramı olarak kutlamak olduğuna dikkat çekti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat