Özdilek

Güncel

Gebze'de Tapu Gerginliği

Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi sakinleri, mahallelerinde yaşanan olaylar hakkında bilgi almak için Gebze belediyesine akın etti. Belediyede gergin anlar yaşandı.

7 Mart 2015 Saat: 10:18
Gebze'de Tapu Gerginliği
Gebze'de Tapu Gerginliği

Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’nde çoğu 2B olan araziler yaklaşık 2 yıl önce TOKİ’ye devredildi ve daha sonra da Gebze Belediyesi de bu arazileri TOKİ’den aldı. Belediye bu mahallelerde planlama yaparak kat maliklerine tapularını vermek istediğini, mahalle sakinleri ise oyalandıklarını, bilgi verilmediğini ve haksızlığa uğrayacaklarının endişesini taşıdıklarını dile getirip Gebze belediyesi’ne güvenmediklerini ileri sürüyor.

 

GERGİNLİK YAŞANIYOR

Yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı mahallelerdeki vatandaşlar dün sabah itibariyle Gebze Belediyesi’ne giderek konuyla ilgili belediyenin dilekçe kabul bölümüne dilekçelerini sundu. Sabah saatlerinde belediye binasında kuyruk oluşturan vatandaşlar konu hakkında bilgi almak istiyor. Vatandaşlarla güvenlik arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

 

Bir süredir tedirgin olan Gebze Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi sakinleri, dün de tapularının verilmesi için Gebze Belediyesine dilekçe verdiler. Sabahın erken saatlerinde ellerinde dilekçelerle belediye önüne gelen çok sayıda vatandaş, “Her seçim öncesi bizi oyalıyorlar, Karaosmanoğlu da Köşker de bize verdikleri sözleri tutmadı, ikisin de inanmıyoruz” dediler.

 

KÖŞKER BİZİ ÇAĞIRSIN!

 

Rantsal Dönüşümle Mücadele Derneği Başkanı Sebahattin Günel, bölgede yaşayan vatandaşlara 1700 dilekçe dağıtıldığını ifade ederek, gün içerisinde bin 500 civarında dilekçenin belediyeye teslim edilmesinin beklendiğini söyledi.

 

TEK AMACIMIZ TAPULARIMIZI ALMAK

 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in  mecliste ifade ettiği  “O toplantılara bizi de çağırsınlar” sözlerine de tepki gösteren Günel, “Sayın başkan 30 kez sorunu çözeceğini söyledi ama ortada somut bir şey yok. 2 yıldır oyalanıyoruz, geçen seçim öncesi de 20 gün içerisinde çözeceğini söylemişti, bizim toplantımıza gelmek istiyormuş, kendisi salon tutsun, çözümü ile gelsin ve bizi de o toplantılara çağırsın, bizim tek amacımız tapularımızı almak” dedi.

 

BİZE İŞGALCİ DEDİLER

 

Belediye önünde toplanan vatandaşlar ise, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaretlerinde makamına Köşker ve dönemin ilçe başkanı Cemalettin Kaflı’yı da çağırarak sorunun çözülmesini istediğini söyleyerek, aynı Karaosmanoğlu’nun daha sonra kendilerine işgalcisiniz dediğine dikkat çektiler.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat