Özdilek

Spor

Gebzespor- Bugsaşspor maçında olaylar çıktı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'taki Gebzespor-Bugsaşspor maçında ve sonrasında stat dışında taşkınlık yapan Gebzesporlu taraftarlara polis müdahale etti. Olaylar büyüdü, çok sayıda yaralı ve gözaltı var.

Gebze’de stadyumdu oynanan maçta, Gebzespor taraftarı 15.dakikaya kadar sadece takımları lehine tezahüratlar yapıyordu. Yenen golün ardından Feyzi İlhanlı alehinde ağır küfürlerde bulunan Gebzespor taraftarı ikinci yarıda protokolün olduğu kısma geldi.

 

Kapalı tribünle karşılıklı “yönetim istifa” sesleri ile tezahüratlarda bulunan taraftarın hedefindeki isim ise Mehmet Han oldu. Başkan Feyzi İlhanlı’nın maçı izlemeye gelmemesi, ve İlhanlı’yı temsilen protokol tribününde oturan Mehmet Han’a ağır küfürlerde bulunan taraftara sadece ters ters bakmakla yetinen Mehmet Han’ın bu tutumu karşısında daha da öfkelenen taraftar pet şişe ile birlikte koltukları fırlatmaya başladı.

 

Mehmet Han’ın protokol tribününden içeri alınması üzerine ise polisler ile taraftarlar arasında arbede yaşanmasına neden oldu. Tribündeki taraftara copla karşılık verilmesi üzerine çok sayıda taraftar yaralandı. Kapalı tribündeki taraftarlarında protokol tribününe doğru akın etmesi ile birlikte olaylar daha da büyüdü.

 

Dışarı çıkartılan emniyet güçleri ile taraftarlar arasında çatışma yaşandı. Taş yağmuruna karşı havaya ateş ederek karşılık veren emniyet güçleri çok sayıda taraftarı göz altına alındı. Emniyet güçlerinin müdahalesi sonrasında Gebze’nin ara sokaklarında kovalamaca yaşandı. Büyük olayların yaşandığı Bugsaşspor maçını ise Gebzespor 3-0’lık skorla kaybetti.

 

 

Türker Demirci

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat