Özdilek

Güncel

GEDOSK AKUT ile buluştu ...

1 Ocak 1970 Saat: 02:33



Gedosk başkanı Hasan Boyacı ve Rıdvan Şükür AKUT'u ziyaret  ettiler.

Gebze doğa sporları kulübü üyeleri  kısa adı AKUT olan Arama kurtarma Derneğini ziyaret  ettiler. AKUT'un  daveti  üzerine gerçekleşen ziyarette   Gedosk üyeleri AKUT faaliyetleri hakkında bilgilendirildiler.  AKUT dernek merkezinde gerçekleşen toplantıya  GEDOSK kulüp başkanı Hasan Boyacı ve kulüp üyesi Rıdvan Şükür katıldı. AKUT  başkanı Nasuh Mahruki ve diğer yöneticiler ile bir araya gelen Gedosk üyeleri kurulduğu günden günümüze kadar  devam eden AKUT çalışmaları hakkında bilgilendirildiler. AKUT yöneticileri tarafından  kulüp binası GEDOSK üyelerine gezdirildi, arşiv çalışmaları konusunda bilgilendirildi. Dünyanın bir çok yerinde gerçekleştirdikleri arama kurtarma faaliyetlerinde yaşadıkları anıları GEDOSK üyeleri ile paylaştılar . Türkiyenin değişik bölgelerinde deprem seminerleri düzenlediklerini  bu tür çalışmaları 14 yıldır  yürüttüklerini söylediler.

AKUT'un misyonu ;

AKUT  ve GEDOSK görüşmesinde;  AKUT, dağ ve diğer doğa kazalarında, doğal afetlerde, yetkili ve imkanı dahilinde tüm koşullarda, zor durumda kalmış, yardıma ihtiyacı olan, yardım talep eden herkesin yardımına koşan, bunu yaparken eğitimli, disiplinli, standartları yüksek ekip ve ekipmanlar kullanan, toplumu bilgilendiren, eğiten, siyaset ile uğraşmayan, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir sivil toplum kuruluşu olduğu  ifade edildi.

2. KEZ EVEREST

Gedosk  üyeleri Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Nasuh Mahruki'nin “Everest’in zirvesine çıkan ilk Türk ve Müslüman dağcı” olarak tarihe geçişinden 15 yıl sonra ikinci kez zirveye çıkmasını büyük başarı olarak  gördüklerini söylediler.“dünyanın çatısı” olarak adlandırılan 8850 metrelik Everest’e çıkmayı başaran AKUT başkanını Türk dağcılığındaki başarılarını her zaman takdir ettiklerini ifade ettiler. GEDOSK kulüp başkanı  Hasan Boyacı ve Rıdvan Şükür Nasuh Mahruki'yi başarısından dolayı kulüp arkadaşları adına  tebrik ettiler.

Nasuh Mahruki faaliyetlere katkı sunacak

kocaelinin en eski doğa sporları ve dağcılık kulübü olan  Gedosk tarafından düzenlenecek 15. yıl faaliyetlerine  AKUT üyesi arakadaşları ile birlikte katkı sunulabileceği Nasuh Mahruki tarafından Gedosk üyelerine görüşme sırasında ifade edildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat