Özdilek

Güncel

GENÇBANK’IN TANITIMI YAPILDI

Toplum Gönüllüleri Vakfının desteklediği ve İzmit Belediyesi Gençlik Birimi (Genç-İz)’nin de paydaşı olduğu GençBank’ın tanıtımı yapıldı.

10 Nisan 2015 Saat: 21:42
GENÇBANK’IN TANITIMI YAPILDI
GENÇBANK’IN TANITIMI YAPILDI

Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İzmit Belediyesi’nin genç dostu belediye olduğunu belirterek” Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, gençlere büyük önem verip, onlarla ilgili projeleri her zaman desteklemektedir. GençBank’ta gençlere proje alanında önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

 

ÇEKİRDEK EKİP

 

Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gençlik merkezleri ile ortak çalışmalar yapan

GençBank’ın İzmit’te 8 kişilik çekirdek bir ekibi  bulunuyor. Aynı zamanda İzmit Belediyesi Gençlik Birimi’nde görevli olan Betül Taşer Özcan’ın ekip ablası olduğu GençBank’ta Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri Ayşe Kürkçü ve Hande Solmazgül, KOÜ Pazarlama bölümü mezunu Gökhan Elmas, KOÜ Mekanik Mühendisliği öğrencisi Umut Güngör, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Murat Tağgür, KOÜ İşletme Fakültesi’nden Elif Metiner ile Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi’nden Serdar Bileke görev yapacaklar.

 

YURT DIŞINDA DA PAYDAŞLARI VAR

 

Genç-Bank hakkında katılımcılara bilgi veren Betül Taşer Özcan” GençBank’ın Türkiye dışında halen İngiltere, Almanya, İrlanda, Bulgaristan, Romanya, Ermenistan, Hindistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Güney Afrika’da yerel paydaşları bulunuyor. Gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını artırarak kendi yerellerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmak amacıyla uygulanan bir gençlik çalışması modelinin adı olan GençBank, Gençlik grubu, gönüllü olarak bir mahalle/ilçe veya şehirdeki gençlerin ihtiyaçlarına yönelik bir hibe programı tasarlıyor. Hibe programıyla ilgili duyurular yapıldıktan sonra basit bir başvuru süreci üzerinden gençlerin oluşturduğu grupların proje fikirleri finansal, içerik ve uygulama açılarından desteklenmeye başlıyor. Böylece hem gençlerin ilgili yereldeki toplumsal katılımlarını arttırmaya yönelik bir destek sağlanmış oluyor, hem de bu çalışmalarla yaşadıkları topluma olumlu katkılar yapmaları için bir imkân oluşturulmuş oluyor. GençBank’ı Sabancı Vakfı, Mott Vakfı destekliyor. GençBank programında, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gençlik merkezleri ile ortak çalışılıyor” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat