Özdilek

Güncel

'Gençliğin Gelecek Arayışı' Kocaeli'nde

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Irkçılık ve ayrımcılıkla mücadele konulu gençlik projesi için Kocaeli’ne gelen 5 ülke gençleri, Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın’ı

ziyaret etti
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programları kapsamında gerçekleştirilmekte olan Eylem 3.1.b ‘Gençliğin Gelecek Arayışı’ adlı gençlik semineri projesi kapsamında Kocaeli’ne gelen misafirler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın’ı ziyaret etti.
5 ÜLKEDEN GENÇLER ZİYARET ETTİ
Azerbaycan, İsrail, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye’den katılımcıların olduğu ziyarette ‘Gençliğin Gelecek Arayışı’ (Future Search of Youth) adlı proje hakkında karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Projenin çok ilgi çekici olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, oluşturulan grupların bu buluşmadan sonra da görüşmeye devam etmesi gerektiğini belirtti. 
YEREL YÖNETİMLERİN ÖNEMİ ARTACAK
Önümüzdeki dönemde dünyadaki ülkelerin değil de kentlerin önemli bir rol oynayacağını söyleyen Büyükakın, “Bakınız Londra İngiltere’nin önüne geçmiş durumda. Paris adı artık Fransa’dan daha fazla biliniyor. Kentler çok daha önemli bir konuma geliyor. Yerel yönetimler dünyada bir adım daha öne çıkacak” şeklinde konuştu. 
KONUSU IRKÇILIK VE AYRIMCILIKLA MÜCADELE
Kocaeli’nde 5 günlük bir faaliyet programını kapsayan projeye Azerbaycan, İsrail, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden 6 organizasyon katılım sağladı. Ortak organizasyonların her birinden 3 gençlik çalışanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden 4 gençlik çalışanı projede katılımcı olarak yer alıyor. Konusu ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele olan projenin toplam bütçesi 14 bin 742 Avro.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat