Özdilek

Güncel

GÖNÜL: ADAY OLUN

Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi ile kahvaltıda bir araya gelen AKP'li milletvekili Sibel Gönül, yerel seçimler için kadınlara ‘aday olun' çağrısı yaptı

21 Eylül 2013 Saat: 21:16
GÖNÜL: ADAY OLUN
GÖNÜL: ADAY OLUN
Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin her ay düzenlediği kahvaltı programının eylül ayındaki konuğu AKP Kocaeli Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül oldu. Teona Otel'de samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıya; kadın meclisi başkanı avukat Emel Ceylan Balcıoğlu ev sahipliği yaparken, kent konseyi başkanı Halil İbrahim Kahraman da toplantıda hazır bulundu. Projelerin paylaşıldığı toplantıda konuşan milletvekili Sibel Gönül, yerel seçimlerde kadınların ön plana çıkmasını isteyerek, kadınlara ‘aday olun' çağrısı yaptı.
 
DİLOVASI'NDA TOPLANTI
Kentimizde başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan kadın meclisi başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, yaptığı açılış konuşmasında katkılarından dolayı herkese teşekkür etti. Kocaeli'deki kadınların her alanda daha aktif rol alması için çalıştıklarının altını çizen Balcıoğlu, “Ekonomi, sağlık ve sosyal alanda kadınlarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En önemlisi 26 Eylül'de Dilovası Kent Konseyi ile birlikte girişimcilik konusunda bir toplantı yapacağız” dedi.
 
FİKİRLERİ PAYLAŞIN
Her ilçede girişimcilik üzerine toplantılar yapılacağını sözlerine ekleyen başkan Balcıoğlu, davetini kırmayan milletvekili Sibel Gönül'e teşekkür etti. Ardından konuşan kent konseyi başkanı Halil İbrahim Kahraman, kadın meclisindeki başarılı üyelerin yerel seçimler için isim verebileceğini, verilen isimlerin değerlendirileceğini söyledi. Kahraman, “Hep birlikte kentimiz için çalışır ve fikir alışverişi yaparsak daha iyi sonuç alırız. Bu yüzden aklınızdan geçen düşünceleri ve fikirleri bizlerle paylaşın” diye konuştu.
 
TALEP ARTMALI
Daha sonra söz alan milletvekili Sibel Gönül, kent konseyi kadın meclisinin Kocaeli'de önemli çalışmalara imza attığını ifade etti. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı olarak kadına her alanda önem verdiğini söyleyen  Gönül, yaklaşan yerel seçimler için kadınlara çağrı yaptı. Gönül, “Yerel seçimlerde kadın farklılığını daha çok hissetmek için kadınların yerel yönetime olan talebini artırmamız lazım. Kadınlar yönetimdeki eksiklikleri erkeklere göre daha hızlı görebilir” diyerek, kadınların yönetimlerde daha fazla yer almasını istedi.
 
KADIN ELİ DEĞMELİ
Yerel yönetimlerin erkek işi gibi görüldüğünü bunun ise yanlış olduğunu savunan milletvekili Sibel Gönül, “Kadınlar yerel yönetimler için isteğini ortaya koymalı. Tabi ortada bir yarış olacak. Kimin başkan ya da muhtar seçileceği belli olmaz. Ama cesaret etmeden, denemeden başarıya ulaşılamaz. Bazı engelleri aşmak için yönetimlere kadın elinin değmesi gerekiyor. Bizlerin isteği yerel yönetimlerde kadın sayısının yüzde 100 oranında artması” dedi. Toplantı, kadın meclisinin hayata geçirdiği projelerin paylaşılmasıyla son buldu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat