Özdilek

Güncel

Goodyear’ı su bastı işçiler

Nisan ayının ilk haftasında yağan sağanak yağmur ile dereler dolup taşmaya başladı. Taşan derelerden Goodyear Fabrikası etkilenerek fabrikayı su bastı.

10 Nisan 2015 Saat: 21:30
Goodyear’ı su bastı işçiler
Goodyear’ı su bastı işçiler

İzmit’in doğusunda ne kadar ciddi alt yapı sorunu bulunduğu, gece yağan şiddetli yağmurla birlikte bir kez daha açıkça ortaya çıktı. Bölgedeki derelerin taşması sonucu, Goodyear lastik Fabrikası tamamen sular altında kaldı. ÜRETİM DURDU Goodyear fabrikası arazisi, üretim yapılan binalar tamamen suyla kaplandı. Goodyear’da üretim, saat 21.00 itibariyle durduruldu. Sel suları içinde mahsur kalan işçiler, iş makinaları ile kurtarıldı. Goodyear, gece 24.00­08.00 ve sabah 08.00­16.00 vardiyası işçilerine haber göndererek, fabrikaya gelmemelerini istedi, izinli olduklarını bildirdi. Saat 16.00’dan sonra fabrikada kademeli olarak yeniden üretime geçilecek. YOL İNŞAATINDA HATA İDDİASI İzmit’in doğusundaki derelerde sıkıntı olduğu biliniyordu. Gece yaşanan büyük sel baskınında, halen bölgede devam eden köprülü kavşak inşaatı nedeniyle taşan dere yatağında Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin dere yatağını değiştirme çalışmasının da etkili olduğu iddia ediliyor. Sel baskını, yapımı devam eden Symbol yaşam merkezinin arka tarafındaki bölgede de zarara neden oldu. Öte yandan, Dilovası ilçesi Diliskelesi Mahallesi'ndeki altgeçitte mahsur kalan 2 otomobil ve bir tır, itfaiye aracıyla çekilerek kurtarıldı. Kentte yağış nedeniyle, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Trafik ekipleri, sürücüleri, su biriken cadde ve sokaklara girmemeleri konusunda uyardı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat