Özdilek

Güncel

GTO ile İTO İşbirliğı Yapıyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Gebze Ticaret Odası (GTO) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliği ile gerçekleştirilenİhracata İlk Adım Programı (İİAP) başvuruları başlıyor. Programa katılmak isteyen GTO üyelerinin 30 Aralık 2011 tarihine kadar www.gebzeto.org.tr internet adresindeki Katılım Formunu doldurarak başvuruda bulunmaları gerekiyor.

 

İİAP, GTO ve İTO işbirliğiyle gerçekleştirilen içeriği belirlenmiş bir destek programıdır.

 

İİAP, yoğun rekabeti beraberinde getiren küreselleşme sürecinde KOBİ’lerin ayakta kalabilmelerine yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş olup, daha önce çeşitli nedenlerden dolayı hiç ve/veya düzenli ihracat yapmamış KOBİ’lerin uluslararası pazarlara açılarak düzenli birer ihracatçı haline gelmelerini hedeflemektedir.

 

İİAP kapsamında konunun uzmanı profesyonel danışmanlar tarafından, seçilen KOBİ’lere ihracat pazarlaması ve planlaması konusunda 4 ay boyunca toplam 30 saatlik birebir danışmanlık hizmeti verilecektir.

 

İİAP’den yararlanacak firmaların belirlenmesi için başvuruda bulunan firmaların; GTO Üyesi ve üretici olmaları, daha önce hiç ve/veya düzenli ihracat yapmamış olmaları, 5-150 çalışan istihdam etmeleri, İngilizce bilen en az 1 personel bulundurma kriterleri dikkate alınarak katılım formları üzerinden değerlendirilme yapılmaktadır. İlk eleme sonrasında belirlenen firmalar ile yüz yüze yapılacak görüşmelerden sonra da programdan yararlanacak firmalar tespit edilecektir.

 

4. Etap İİAP’den yararlanmak isteyen GTO üyesi firmaların www.gebzeto.org.tr internet sitesindeki Katılım Formu’nu doldurarak 30 Aralık 2011 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

 

Programda belirtilen kriterlere sahip GTO Üyelerine başvuruda bulunmaları konusunda çağrıda bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler; “2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine adım adım ilerleyen ülkemizin bu hedefi gerçekleştirmesinde odalara önemli görevler düşmektedir. Bu bilinç ile çalışmalarına yön veren odamız 4. Etap programını da gerçekleştirmek için gerekli tüm destekleri verecektir. İlk 3 etapta hiç ihracat yapmamış ya da düzenli ihracat yapmamış toplam 12 üyemiz programımızdan yararlandı. Bizler üyelerimizin yeni pazarlar bulması noktasında üzerimize düşen görevleri büyük bir mutluluk ile gerçekleştiriyoruz. 4. Etap İİAP’nin üyelerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat