Özdilek

Güncel

Güneş’ten vergi sorusu

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından cevaplanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

26 Ekim 2014 Saat: 14:49
Güneş’ten vergi sorusu
Güneş’ten vergi sorusu

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresi Hakkında Karar çerçevesinde; Türkmenistan menşeli pamuk ipliği ve pamuklu mensucat ürünleri ithalatında gümrük vergisi muafiyeti getiren ve kararın Resmi Gazete’de yayınlandığı bilgisini veren Güneş, bu kararın Türkmenistan’dan yüklü miktarlarda pamuk ithalatı yapan ve hükümete yakınlığıyla bilinen bir gruba kıyak mı geçildi sorusunu akıllara getirdiğini vurguladı.

 

VERGİNİN KALKMASI İLE NE AMAÇLANIYOR?

Bu gümrük vergisi muafiyeti kararı ile kimlere kıyak geçildiğinin kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğini ifade eden Güneş; bu kapsamda Ekonomi Bakanı Zeybekçi’ye, muafiyetten Türkmenistan’dan pamuk ürünleri ithal eden hangi firmaların yararlandığını ve ithalatta verginin kaldırılması ile ne amaçlandığını sordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat