Özdilek

Güncel

Hacı Halim Karslı İ.Ö.O Beyaz Bayrak Aldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Okullardaki temizlik ve hijyen koşullarını iyileştirmeye yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının başlattığı "Beyaz Bayrak" projesi kapsamında Kartepe'de ilk beyaz bayrağı almaya Hacı Halim Karslı İlköğretim Okulu hak kazandı.

 

Kartepe Hacı Halim Karslı İlköğretim Okulu'nda dün düzenlenen beyaz bayrak plaket ve bayrağı alma töreninde Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Sağlam, İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlık Şube Müdürü Ali Kavas, Hacı Halim Mahalle Muhtarı Emin Kodan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler hazır bulundular.

 

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hacı Halim Karslı İlköğretim Okulu Müdürü Cevdet Tavukçuoğlu, okulu hakkında bilgi verirken çocukların toplumsal yaşam içinde sağlıklı bireyler olmaları için hijyen ortamlarda eğitim vermenin önemine değindi. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Beyaz Bayrak projesinin anlamına değinirken bu ödülün alınmasında paydaşların verdiği çaba için herkese teşekkür etti. İspirli, özellikle eski bir eğitimci olan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a övgüde bulunarak, “Kendisi yerel yönetimin üzerine düşen görevi layıkıyla yapmakta. Bu konuda bizden bir adım ileride bir çalışma sergilemektedir” dedi.

İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık da, Beyaz Bayrak projesinin anlamı, sağlık ve gelecekle ilgili projeler hakkında bilgi aktardı. Aydınlık, beyaz bayrak alan okulalr arasında beslenme dostu okul projesi ile kantinlerde gazlı içeçek ve yağlı yiyecek tüketiminin önüne geçilerek öğrencilerin sağlıklı beslenmesinin sağlanması hedefinde olduklarını ifade etti. Aydınlık, "Beyaz Bayrak Projesi, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, bakanlığımız tarafından başlatılmıştır. Proje ile çocuklarımızın eğitildiği okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi ve bu konuda gayret gösteren okulların 'Beyaz Bayrak' ve 'Sertifika' ile ödüllendirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Beyaz Bayrak almaya hak kazanan Hacı Halim Karslı İlköğretim Okul Müdürü Tavukçuoğlu'na bayrakları ve plaketleri verildi. Bayrak öğrencilerin coşkulu alkışları eşliğinde göklere çekilirken tören halk oyunları gösterileri ardından ikramlar eşliğinde son buldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat