Özdilek

Güncel

HACİZ GELEN ESNAFIN SORUNUNU DA ÇÖZDÜK

Kocaeli Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’ni ziyaret eden CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, sadece baraj yapan bir başkan olmadıklarını, dükkanına haciz gelen esnafının da sorunlarını çözdüklerini söyledi

20 Aralık 2013 Saat: 21:57
HACİZ GELEN ESNAFIN SORUNUNU DA ÇÖZDÜK
HACİZ GELEN ESNAFIN SORUNUNU DA ÇÖZDÜK

CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen ilçe başkanı Selman Yıldırım ile birlikte Kocaeli Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlara değinen Sirmen, “Dünya tarihinde görülmemiş bir soygunla karşı karşıyayız. Bunun esnafa ve vatandaşa vergi olarak yansıyacak. Geçmiş hükümet dönemlerinde yapılanları katladılar. Bu hükümetin geliş sebebi yasaklar, yolsuzluklardı. Şimdi bunlardan bahseden yok” diye konuştu. Sirmen sadece İzmit’e su getiren değil dükkanına haciz gelen esnafı da kurtaran biri olduklarını söyledi.
 

Sefa Sirmen’in ardından Kocaeli Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, söz aldı. Kaya, “60 tane ilin ödediği vergiyi ödüyoruz. Çok büyük haksızlıklarla karşı karşıyayız. Sefa Sirmen’in döneminde bir tane esnafımızın burnu kanamadı. Kendisine gittiğimizde her sorunumuzu hallederdi. Bazı şeyleri elimizden gittikten sonra değerini anlaya biliyoruz. Sefa Sirmen’in milletvekili oluşu hoşuma gitmemişti” açıklamasında bulundu. Esnafın sorunlarına değinen Kaya, “Esnafın kaç çeşit vergi verdiğinden kimsenin haberi yok” diyerek maruz kaldıkları durumu Sirmen’e anlattı. 
 

Kemal Kaya’ya dönerek odanın penceresinden Perşembe Pazarı Alanı’nı gösteren Sefa Sirmen, “Perşembe Pazarı Alanı’na bizim bıraktığımız dışında bir şey yapılmadı. Buralar çamur içindeydi. Devlet olacaksın esnafına zor kullanacaksın. Ekmeğini elinden alacaksın. Böyle bir şey yok. 30 yıl önce işe başlayan esnaf 30 yıl sonra dükkanını kapatmak zorunda kalıyor. Bugün 30 yaşında paşazade çocukları 30 milyon dolara uçaklar alıyor” açıklamasında bulundu. Ziyarette taraflar birlikte sohbet ederek fikir alış verişinde bulundu ve esnafın sorunlarını konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat