Özdilek

Güncel

Halkevleri: “Neo-liberal belediyecilik bitti”

Kocaeli Halkevleri, KYÖD Sosyal Tesisleri’nde “Yerel yönetimler forumu” konulu toplantı düzenledi.

15 Aralık 2013 Saat: 17:26
Halkevleri: “Neo-liberal belediyecilik bitti”
Halkevleri: “Neo-liberal belediyecilik bitti”

Toplantıda Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, “Neo-liberal belediyecilik ve AKP” konulu bir konuşma yaptı. Forum bölümünde yerel yönetimlerle ilgili söylemek istediği olan herkese konuşma hakkı verildi.

Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut’un yanı sıra Doç. Dr. Sonay Bayramoğlu ve Dr. Burhan Çağlar Usta’nın konuşmacı olarak katıldığı panelde CHP Derince Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Savaş, BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, CHP’li Prof Dr Cüneyt Özkürkçügil, CHP’li üyeler, Halkevleri Şubesi’nin üyeleri ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Dr Burhan Çağlar Usta, panel sonunda bir sonuç bildirgesi oluşturmak istediklerini belirterek sözü Sonay Bayramoğlu’na bıraktı. Toplumcu belediyecilik konusu üzerinde sunum yapacağını belirten Bayramoğlu ise “Bundan sonra ya şiddet artacak ya da toplum kendini toplayacak. Önümüzde çok fazla seçenek yok. Neo-liberal belediyecilik fiilen bitmiştir. Gidebileceği yer kalmamıştır. Daha düşük maliyetle daha kaliteli hizmetin özel ellerle verileceği söyleniyordu. Böyle olmadı” dedi.

Bayramoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “90’lardan sonra yapılan kamu harcamaları 2. Dünya Savaşı’ndan fazla. Tüm neo-liberal politikalara rağmen kamuda harcamalar azalmamıştır. Toplumcu belediyecilik nasıl olmalı sorusuna yanıt aranmalı. Siyasal aklın hakim olduğu dönemde toplumcu belediyeciliğe ait örnekler görüyoruz. Toplumcu belediyecilik uygulamaları, neo-liberalizmin en sert uygulandığı zamanda hızlanır”. Konuşmalar gün boyu devam etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat