Özdilek

Güncel

Halkevleri, tramvaya isim buldu

Kocaeli Halkevleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi’nin ortak hazırladığı Tramvay projesini esprili bir mizansenle eleştirdi.

17 Ocak 2014 Saat: 17:30
Halkevleri, tramvaya isim buldu
Halkevleri, tramvaya isim buldu

İzmit Belediye Çarşı İş Hanı önünde toplanan Kocaeli Halkevleri üyeleri yürüyüş yolu üzerine koydukları oyuncak trenin açılışını dualar ve naralarla coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. Halkevleri üyeleri belediye yetkililerine de tramvayın ismini bulmak için anketlere ve oylamalara gerek olmadığını söyleyerek isminin tartışmasız “Yalanray” olacağını ifade etti. Açıklama sırasında halkevleri üyelerinin ellerinde tuttuğu İbrahim Karaosmanoğlu ve Nevzat Doğan’ın Pinokyo gibi burunların uzatıldığı pankartta dikkat çekti. Açıklama sırasında halkevleri üyelerinin AKP’ye yönelik eleştirilerine sinirlenen bir vatandaş bağırarak tepki gösterdi. Öfkeli vatandaş sivil polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kocaeli Halkevleri adına basın açıklamasını Ümit Şeker okudu. Yerel seçimler yaklaştıkça AKP’nin yalanlarının gözle görülür şekilde ortaya çıktığını söyleyen Şeker, “Son birkaç gündür Büyükşehir ve İzmit Belediyesi’nin ortak hazırladığı otogar ile Sekapark arasında gidip gelecek olan Tramvay projesi konuşuluyor. Henüz ortada proje yokken belediye tarafından Anıtpark Meydanı’na getirilen tramvay örneği gündeme damgasını vurdu. 10 yıldır AKP eli ile yönetilen kentimizin en önemli sorunu ulaşım. Karaosmanoğlu ve ekibi 10 yıldır her seçim öncesi kentin ulaşım sorununu çözmek adına bir dizi proje ortaya atıp hiçbir projeyi gerçekleştirmemiştir. Yapılacak tramvayın kent ulaşımını rahatlatıp rahatlatmayacağı konusunda en ufak araştırma yok. Bu proje yalan proje. Seçim öncesi 10 senede yapamadıklarının üstünü örtme projesidir. Buradan AKP’ye sesleniyoruz. Bize şov yapmayın. Bizim bu yalanlara karnımız tok. Önce her geçen gün yenisi ortaya çıkan yolsuzlukların hesabını verin. Biz parasız, nitelikli bir toplu taşıma istiyoruz. Bir gecede üretilen yalanraylar değil bu kentin bilimsel araştırma yapan kurumları ile hazırlanan halkın onayını alan projeler istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat