Özdilek

Spor

Hangisi doğru

Geçen hafta Doğantepe ile Derince Belediye Demirspor karşılaşmasında yaşanan anlamlı ve Fair Play adına güzel hareketi takdir edildi

21 Aralık 2016 Saat: 14:06
Hangisi doğru
Hangisi doğru

Bilal Çavuş mu? Doğru yaptı.

Geçen hafta Süper Amatör Küme A Grubunda oynanan Doğantepe ile Derince Belediye Demirspor müsabakasında yaşanan olayda Doğantepe futbolcusunun elle düzelttiği topu yaptığı ortanın gol ile sonuçlanması sonucunda gol olması karşısında topu elle düzelten Doğantepe futbolcusu Sercan karşılaşmanın orta hakemi Bilal Çavuş’a giderek topu elle düzelttiğini söylemesi sonucunda Bilal Çavuş golü iptal etti. Bu örneğin tam tersi iki örnek vererek bu işin doğrusunun hangisi olduğunu  Kocaeli spor camiasına sormak isteriz.

Bu hakemin yaptığı mı? Doğru

Geçen hafta Cephanelik sahasında oynanan Başaranspor ile Değirmendere puan mücadelesinde yaşanan olayda Başaranspor ceza sahasında Değirmendereli futbolcu Başaranspor futbolcusunu iterek topu yanında yer alan kendi futbolcusunun kazanmasını sağladığı pozisyonda golü atması sonucunda hakem golü vermiş. Faulü yapan Değirmendereli futbolcu hakeme gidip hocam ben faul yaptım demesine rağmen hakemin bu sözü kaideye bile almayarak golü verdiği iddiası konuşuluyor. İki hafta önce Nusretiye ile İhsaniye arasında oynanan karşılaşmada İhsaniye ekibi futbolcusuna Nusretiye ekibinden 10 nolu futbolcu faul yapsa bile müsabakanın orta hakemi Nusretiye ekibinden 5 nolu futbolcuya kırmız kart gösterdi. Faula mahruz kalan İhsaniye ekibindeki futbolcu hakeme giderek hocam bana 5 nolu futbolcu faul yapmadı. 10 Nolu futbolcu faul yaptı dese bile bu sözü bile kaideye almayarak 5. nolu futbolcunun iki maç ceza almasını sağlıyor.

Hangisi Fair Play harekettir

Bizlerde insanız. Hakemlerde insan onlarda hata yapabilirler. Fakat hatalarından dönerek doğruyu bulmaları gereken yerde kendi hatalarının kurbanı olmak doğru bir karar mı? Biz Kocaeli haberci olarak şimdi soruyoruz. Doğantepe ile Derince Belediye Demirspor karşılaşmasında orta hakem Bilal Çavuş’un yaptığı mı? Doğru, yoksa Başaran, Değirmendere ve Nusretiye ile İhsaniye müsabakalarında hakemin yaptığı mı? Doğru. Kocaeli spor camiası eğer Bilal Çavuş’un yaptığının doğru olduğunu kabul ediyorlarsa biz buradan herkese sesleniyoruz. Doğantepe ekibi futbolcusu Sercan’ın yaptığı hareketin ne kadar Fair Play davranış ise hakem Bilal Çavuş’un verdiği olgun harekette Fair-Play davranıştır. Bu konuda ödül verilecek ise Doğantepe futbolcusu Sercan ve müsabakanın orta hakemi Bilal Çavuş’a verilmesi gerekir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat