Özdilek

Güncel

Harb-İş’te Yıldız yeniden başkan

Harb-İş'te Turan Yıldız 161 oy alarak yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

27 Nisan 2015 Saat: 00:58
Harb-İş’te Yıldız yeniden başkan
Harb-İş’te Yıldız yeniden başkan

Türk Harb-İş Sendikası Gölcük Şubesi olağan kongresi, bugün saat 10.00’da Gölcük Kongre Sarayı’nda yapıldı. Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi 15. Genel Kurulu’nu Genel Başkan Bayram Bozal’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tek adaylı başlayan kongreye daha sonra ikinci bir liste sunuldu ve ortam gerildi. İkinci bir aday olarak Bülent Denlikol, Turan Yıldız'ın karşısına çıkarıldı. 193 kişinin oy kulandığı kongrede Turan Yıldız 161 oy alarak güven tazeledi. Sonradan aday olan Bülent Denlikol 15 oy aldı. Toplamda 4 oy geçersiz sayıldı ve 8 kişi oy kullanmadı. Kongreye, Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Erol, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Türk Harb-İş Genel Merkez başkan yardımcıları Yüksel İlbeyli ve İdris Keşanlı, Genel Sekreter Haldun Kurubacak, Eğitim Sekreteri İbrahim Kılıç, Mali Sekreter Yavuz Koçak, AKP İlçe Başkanı İdris Alp, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkan Vekili Hüseyin Çakıroğlu, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk ve yönetimi, Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Şener, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç ve çok sayıda sendika yöneticileri ile tersane çalışanları katıldı.

Açılış konuşmasını Türk Harb-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız yaptı. Başkan Yıldız “4 yılda bir yaptığımız kongrede bugün dünyanın ne kadar hızlı değiştiğini, takip etmenin günden güne zorlaştığını görmekteyiz. Dünya düzeninin her an değiştiğini kabul ettiğimiz bu günlerde emeği temsil eden sendikalar değişti mi? Sendikacılar ne yapıyor? Biz sendikacılar olarak 21. yüz yılda mücadele araçlarımızı değişim yönünde sergilemeliyiz. Emekçinin emekçiden başka dostu yoktur. Çalışanların genel sıkıntıları nedir dersek, işçilerin hakları, işçilerin maaşları, sendikal çalışmalar, asgari ücretin yetersizliği gibi yüzlerce sorunlar vardır. İşçilerin sosyal sorumluluk hakkı, istihdam etme hakkı, temel yaşama hakkı vardır. İnsanların temel yaşama düzeyleri devlet tarafından sağlanmalıdır. Devlet, emekçiler için çalışmayı desteklemek, istihdam sağlamak, çalışanlara yaşama koşullarını endeksleyecek maaşlar vermelidir.

İnsanların bugün çalışma ortamlarında verdikleri emeklerin ne kadar karşılığını aldığı gözler önündedir. Bizler sendikal olarak işçilerimizin mutlu olmalarını, haklarını gözetmeyi sağlıyoruz. Değerli arkadaşlarımız Türk Harb-İş Sendikası hiç bu kadar güçlü temsil edilmemiştir. Türk Harb-İş sendikasını bugünkü hale getirenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Erol, “1990’lı yıllardaki değişimden sonraki çalkantılı süreci durduramamıştık. Genel Başkanımızı Nayram Bozal’ın başkanlığının ardından bu çalkantılı süreç durdurulmuştur. Bu süreç sendika ve işçi kardeşlerimizin bütünleşmesi sonucunda gerçekleşmiştir. Ben inanıyorum ki bu birlikteliğin önümüzdeki süreçte de devam edecektir. Sendika daha güçlü yapıya ulaşacaktır. Benim için bugünün çok özel olmasının sebebi bu kongrenin diğer kongrelere de örnek olması gerekir” dedi.  

Türk Harb-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Bayram Bozal, kongrede yaptığı açıklamada sendika üyelerinden ve katılanlardan büyük alkış aldı. Başkan Bozal, konuşmasında şunları dile getirdi: “Genel kurulumuz hayırlara vesile olsun. Öncelikle şu iki kardeşimin huzurunda saygıyla eğiliyorum. Allah bir an önce şifalarını verir. Gerçekten 2014 yılı çok zorlu geçti. 2012 ve 2013’te yasa çıktı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çıkartılmayan yasalarda var. İnşallah bu yasalarda çıkacak. İş sağlığı yasasının çok önemli önlemleri var. Buna rağmen yine de iş kazaları yaşandı. Yasayı çıkartmanız çok güzel ama bu yasanın denetlenmemesi yetkilileri sınıfta bırakmıştır. Lütfen ama lütfen çıkarttığınız yasaları denetleyin. Çok güzel yasalar ama denetlenmedikçe bu yasalar bir anlam teşkil etmiyor. Bu iş kazalarında bizler de arkadaşlarımızı kaybettik.”

Genel Başkan Bozal, “Savcımızı şehit eden teröristler ülkemizin sinir uçlarına dokunmaktadırlar. Ülkemiz bu tür oyunlara gelmeyecektir. Buradan genel sekreterlerimize, delege arkadaşlarıma, emek veren bütün arkadaşlarımın önünde saygıyla eğiliyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. BU güne kadar ki yaptıkları hizmetler için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ülkemiz biliyorsunuz ki bir takım sorunları yaşamaktadır. Önümüzde seçimler var. Kim hak ediyorsa Allah hayırlısını versin. Bir süreç var, inşallah bu süreç tokayla biter. İnşallah bu süreç güzel biter, bu süreçten çocuklarımız kazançlı çıkar. 1 Mayıs’ın bu yıl Diyarbakır’da yapılmasını isterdim. Kavga bitiyor. Bizler kavga biten yerde neden yer almayalım. Bizler başkanlarla görüşemeyen bir sendika yöneticiliğinde sendikamızı bugünlere getirdik. Bu sendika artık işçilerimizin haklarını koruma konusunda çok ciddi adımlar atmıştır.  

Geldiğimizde 3 trilyon borç aldım Genel Başkan Bozal konuşmasında facebook üzerinden Harb iş sendikasını eleştirenlere de gönderme yaptı. Bozal, “Harb iş sendikası sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde eleştirilecek bir sendika değildir. Bizim sendikamız bu kadar küçük ve hafif bir oluşum değildir” dedi. Geldiğimizde 3 trilyon borç aldım. Sendikamızın çalıştırdığı işçisine borcu vardı. Sadece 3 kalemin borcu 1,5 trilyonu geçiyordu. Bizim dönemimizde hem borcu bitirdik hem de çalışanlarımız emeklerinin karşılığını alarak çalışanlarımızın yüzünü güldürdük. Şu anda 3 bin 300’e yakın üyemiz var. Türk-İŞ’in kırmızı çizgisi kıdem tazminatı olduğu için hükümet bu konuda geri atmak zorunda kaldı. Kıdem tazminatı konusunda hükümet istekli değil. Sendikalar ve çalışanların bu konudaki tutumu belli. Ben hükümete sesleniyorum, bu insanları köle gibi çalıştırmaya mahkum etmeyin. Bugün taşeronlarda çalışan işçi arkadaşlarımızın durumu ortada. Bizler gerçekten güzel işlere imza atıyoruz.

TURAN YILDIZ’IN LİSTESİ

Yönetim Listesi: Başkan Turan Yıldız, Başkan Yardımcısı Remzi Köstence, Şube Sekreteri Ahmet Erdem, Mali Sekreter Nusret Subaşı, Eğitim Sekreteri Selami Bulut. Disiplin Listesi: Ömer Kabaca, Burak Karakaya, Ali Sağlam, Emre Güler, Sezgin Özmen. Denetim Listesi: Mustafa Beşiktepe, Nurettin Aydın, İsmail İnce. Üst Kurul Delegeleri: Turan Yıldız, Muharrem Yılmaz, Mustafa Beşiktepe, Nusret Subaşı, Remzi Köstence, Korkut Gökbayrak, Ahmet Erdem, Mesut Demir, Erdal Süzen, Yasin Özgür, Muhittin Alçın, Emine Dandal, Hasan Koçak, Aydın Şentürk, Arif Kurt, Ertuğrul Delen, Resul Telli, İbrahim Aydın, Ayhan Uzun, Atakan Şentürk, Hasan Zer, İsmail Acar, Hasan Balta, Metin Akar, Hüseyin Can, Hasan Hüseyin Kılıç, Ahmet Akyol, Burhan Baran, Soner Memiş, Murat Bozat, Erdoğan İkiz, Ahmet Sülün.  

BÜLENT DENLİKOL’UN LİSTESİ  Yönetim listesi: Başkan Bülent Denlikol, başkan Yardımcısı Mustafa Solcum, Genel Sekreter İbrahim Usta, Mali Sekreter İlhan Uzuner, Eğitim Sekreteri Özgür Satı. Disiplin Listesi:ramazan Ulupınar, Akın Akbaş, Hakan Şerametli, Mehmet Korhan Ünal, İlker Fuat Gürsever. Denetim Listesi: Levent Eryılmaz, Yunus Aydın, Mehmet Ali Dilşen. Üst Kurul Delegeleri: Bülent Denlikol, Mustafa Sorcum, İbrahim Usta, İlhan Uzuner, Özgür Satı, Ramazan Ulupınar, Akın Akkaş, Hakan Şarametli, Mehmet Korhan Ünal, İlker Fuat Gürsever, Levent Eryılmaz, Yunus Aydın, Mehmet Ali Dilşen, İsmail Erdemir, Abdi Billi, Zafer Topbay, Hakan Sami Çakırgil. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat