Özdilek

Güncel

Hava sıcaklığı 8 derece birden düşecek

Hava sıcaklığı, güney ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak.

18 Ekim 2016 Saat: 11:31
Hava sıcaklığı 8 derece birden düşecek
Hava sıcaklığı 8 derece birden düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, ülke geneli parçalı ve çok bulutlu.

Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Karadeniz (Giresun hariç), Doğu Anadolu (Şırnak hariç) ile İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Afyon, Isparta, Sivas, Sinop, Çanakkale’nin doğu, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey, Antalya ve Bartın'ın doğu, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri yağışlı geçecek.

Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı, güney ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz'in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı çok bulutlu, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale’nin doğu, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğusu ile Isparta çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneyi ile Sivas çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde sis olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı çok bulutlu, Bartın'ın doğusu, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, batı kıyılarında kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz (Giresun hariç) yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak kuzeydoğu kesimleri yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

 BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ADANA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)

 

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (17)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (20)

ANKARA: Parçalı ve zamanla çok bulutlu. (14)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (15)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (8)

DIYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu. (27)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat