CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, dün düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamalarda önemli başlıklara dikkat çekti.
İşte… Kocaeli’yi analiz eden çarpıcı başlıklar. !
Kocaelispor’un borçlarından çok sorunları var.
Karaosmanoğlu yargılanmalı.
Kartepe’de hastane yok.
Havaalanının nasıl çalıştırılacağını izah edelim.
Kocaeli Günde 1600 Ton Çöp Üretiyor
Köprü ücretine dikkat çekti
Konuşmasına Kocaelispor konusuna değinerek başlayan Akar, “Kocaelispor’un borçları ile ilgili sorunları var. Bir zamanlar Kocaelispor’un kupasını kaldıranlar şimdi onu ihmal ediyor. Kocaelispor’a alternatif bir kulüple yola çıkmayı denediler. Kent Konut sponsorluğunda ciddi bir problem çözüldü. Bu desteklerinden dolayı yöneticilere teşekkür ediyorum. Kocaelispor bir marka ve bu markayı siyasallaştırmadan ayakta tutmalıyız. Ben KEV üyesi olsaydım tarafım Kocaelispor olurdu. Bu çözümü müjde olarak sunmak istiyoruz” dedi.
FETÖ operasyonlarına da değinen Akar, “İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bu konuda yargılanmalı. 15 Temmuz’a kadar İSU faturalarının arkasında ödeme için tavsiye edilen bankalar arasında Bank Asya da yer alıyordu. Siyasi kararları veren yetkililer yargılanmalı. 17-25 Aralık bir darbe değil, çıkarları çatıştığı için kavga eden iki kardeşin meselesi. Türkiye’nin hükümet eliyle soyulduğunun belgesidir” dedi.
“Şehir hastaneleri ile ilgili 2013’te 14 ilde 15 hastanenin temelini attılar. Biz üzerine gidince mayın aradıklarını söylediler. 7 Haziran seçimleri öncesinde 4 metrekarelik temel attılar. Seçimden sonra o temeli bulamadık. Sorun olan finansla ilgili sorunun çözüldüğünü Cumhurbaşkanı söyledi. 2015’te bitmesi gereken yatırımın 2019’da biteceğini söylüyorlar. Kocaeli’de yoğun bakım ünitesi sorunu var. Kartepe’de hala bir hastane yok.”
İzmit-Kandıra yolu için atılan temeli de eleştiren Akar, “Bu yol Türkiye’de ölümlü kazaların en çok olduğu yoldur. 37 km’lik yol için temel attıklarını söylediler. Bir de Cengiz Topel Havalimanı tiyatromuz var. Burada 3 kez açılış yaptılar. Fikri Işık’a söz verdim, ‘4’üncü kez açılış yaparsanız ben de katılacağım’ dedim. Havaalanının nasıl çalıştırılacağını izah edelim” dedi.
Namazgah Barajı’nı incelemeye gittim, burada su yok. Fakat elektrik üreteceklerini söylemişlerdi. Bunların proje anlayışlarına benim aklım ermiyor. HES’i test amaçlı devreye almışlar ve barajın suyunu bitirmişler. Oradaki HES devreye alındığında diğer su kullanımları ortadan kalkıyor. Kentin sorunlarından biri de adalet sarayı. 2017 bütçesine alınması gerekiyor. Adalet Bakanı geldiğinde müjde verdi, ama verdikleri müjdeler inandırıcı değil.”
Osmangazi Köprüsü’nden geçişinde aldığı 98 liralık makbuzu eline alarak AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a seslenen Akar, “Yatırımlara karşı çıkmıyoruz. Osmangazi Köprüsü yılda 511 milyon dolar kazanıyor. Ceyhan, benim için oradan geçerse eğer parasını ben vereceğim demişti. Sırf denemek için oradan geçtim ve 98.50 kuruş ödedim. Mecliste kendisine makbuzu verdim, bana 100 lira uzattı, ama almadım. Mesele Haydar Akar’ın oradan geçmesi değil. Ceyhan’a sesleniyorum, sen o köprünün başında dur ve oradan geçemeyenlerin parasını öde” diyerek sözlerini tamamladı.