Özdilek

Güncel

Hazır su çekilmişken bu pisliği temizleyin!

Kocaeli ve komşu kent Sakarya’nın içme suyunu karşılamada çok önemli payı olan Sapanca Gölü’nde aylardır kar ve yağmur yamaması nedeniyle su, metrelerce çekildi.

11 Mart 2014 Saat: 14:09
Hazır su çekilmişken bu pisliği temizleyin!
Hazır su çekilmişken bu pisliği temizleyin!

Su çekilince piknikçilerin çöpleri ve kanalizasyon atıkları bariz biçimde ortaya çıktı. Su seviyesi tekrar yükselmeden bu atıkların temizlenmesi isteniyor.

İl Genel Meclisi’nin kendi bölgesindeki sorunlara çok duyarlı üyesi Erdal Baş, göl çevresindeki pislikleri basına gösterdi. Özellikle Kartepe Kazakburun Mahallesi kıyısındaki bölümde içki şişeleri, bira kutuları, lastikler ve diğer atıklar bariz biçimde görülüyor. Erdal Baş, bu atıkların su seviyesinin yükselmesiyle birlikte göle karışacağını ve musluklarımızdan içme suyu olarak akacağını, insanların zehirli su içme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söylüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’ı çöplerin bulunduğu alana davet eden Baş, “Sapanca Gölü kıyılarındaki pisliklerin acilen temizlenmesi gerekiyor. Karaosmanoğlu ve Bayram buraya gelsin, içtikleri suyu görsünler. Arıtmayla falan bu sorun çözülmez. Bu alan temizlenmeli ve ardından tel örgüyle çevrilip tekrar kirletilmesine izin verilmemelidir. Başka Sapanca Gölü yok” diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat