Özdilek

Güncel

HDP Kocaeli adaylarını tanıttı

Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Aday Adayları dün Altınnal Otel’de düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

14 Mart 2015 Saat: 20:26
HDP Kocaeli adaylarını tanıttı
HDP Kocaeli adaylarını tanıttı

Kentimizden 15 Aday Adayı çıkaran HDP’nin kahvaltı programına Aday Adayları Ertan Ekinci, İbrahim Ergin, Sinan Odabaş, Güner Kizir, Yunus Turgut, Sadık Uçak, Özgen Özdemir, Ali Haydar Konca, Dilber Örnek, Turan Yalçınkaya, Hasan Avşin, NursaidTekgül, Ahmet Okuyanlar, Ahmet Akbay, Bedia Salhay, İl Başkanı Mehmet Akgün ve Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan katılım gösterdi. Programda konuşan HDP İl Başkanı Mehmet Akgün, “ Halkların Demokratik Partisi Türkiye partisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Özgürlük ve demokrasiye acil ihtiyacımız olduğu bu kritik dönemde vatandaşlarımızı HDP’ye oy vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

 

Kahvaltı programının ardından HDP Milletvekili aday adayları kendilerini tanıtarak neden HDP’den aday adayı olduklarını ve HDP içerisinde nelerin başarılabileceğinden bahsetti. Programda konuşan HDP Kadın Milletvekili aday adaylarından Dilber Örnek Türkiye’de kadının yaşadığı sıkıntılardan ve sorunlardan bahsederek, “Kadının kurtuluş şansı Halkların demokratik partisidir. Biz hepimiz bu geminin içindeyiz ve bu gemi şu anda su almaktadır. Yaşadığımız tüm sorunların çözümü için HDP bizler için büyük bir umuttur” dedi

 
HDP aday adaylık sürecinde en dikkat çeken isimlerinden olan EMEP Eski İl Başkanı Güner Kizir ise yaptığı konuşmasında, “ Ben 11 yıl boyunca Emek Partisi içerisinde İl Başkanlığı görevini üstlendim. Ülkemizde yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında Halkların Demokratik Partisinin doğru adres olduğunu düşündüğüm için HDP’den aday adayı oldum. Yeni bir anayasaya kavuşmak ve daha özgür bir Türkiye’de yaşamak için herkesi HDP’ye oy vermeye çağırıyorum “ sözlerini kullandı.

 
Aday adaylarının kendini tanıtması sürecinde renkli diyaloglarda yaşandı. HDP Kocaeli Milletvekili aday adaylarından İbrahim Ergin ve kentte birçok kesim tarafından tanınan Sinan Odabaş kendilerini ana dilleri ile tanıttı. İbrahim Ergin kendini Kürtçe tanıtarak halkların umudu olan HDP’den aday adayı olduğu için mutlu olduğunu ifade ederken, Odabaş ise kendini Lazca tanıttıktan sonra, “ Bu bereketli topraklarda mazlum halklar inançları ve kimlikleri nedeniyle hep zulme maruz kaldı. Birçok iktidar geldi geçti ama hiçbir sorunumuzu çözemedi. Bizim içimizde her kesimden insanlar var. HDP Kocaeli’ye çok yakışacak” dedi.

 
Programda en ilginç açıklamayı ise HDP Kocaeli Milletvekili Nursaid Tekgül yaptı. Konuşmasının başında HDP’nin yeni anayasa ve daha özgür bir Türkiye’nin yaratılması için bir fırsat olduğunu belirten Tekgül, “ Ben inanıyorum ki HDP bu seçimde barajı aşarak yeni bir dönemin kapısını açacaktır. Ben bu partinin içinde uzun dönemdir mücadele veriyorum ve vereceğim. Seçilip seçilmemem önemli değil. Ancak bugün bu barajı aştığımız takdirde Abdullah Öcalan’ın da özgürlüğüne olan inancımızda artacaktır” ifadelerini kullandı. Gerçekleşen program sonunda HDP Kocaeli Milletvekili aday adayları basın mensuplarına toplu poz vermeyi ihmal etmedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat