Özdilek

Güncel

Hedef 50 bin üye

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut şube başkanı Süleyman Akyüz yeniden şube başkanlığına seçildi.

11 Ocak 2016 Saat: 12:40
Hedef 50 bin üye
Hedef 50 bin üye

Gebze Holiday İnn Asia Otel’de gerçekleşen kongreye Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreter Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreter Turgut Düşova, Genel Örgütlenme Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, Düzce Şube Başkan Yardımcısı Oktay Bozdemir, Batman Şube Başkan Şehmuz Kaygusuz, Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz, Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Niyazi Recep Kethüda, Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan, Adana Şube Başkanı Abdulmecit Dönmez, İzmir Şube Başkanı A. Gani Gündoğdu, Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Mersin Şube Başkanı Murat Marangoz, Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, Kristal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, işyeri temsilcileri, delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.

50 YILDIR KANIYOR

200 delegenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongrede açılış konuşmasında Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz “İşyerlerine gittiğimde de heyecanım her zamanım vardı. Yeni yerimizin açılışın yaptık. Dün bölgemizde bir şehit cenazesi vardı. Ümit İnan kardeşimiz bizim gibi emekçi bir kardeşimizdi. Çalışma koşullarının iyi olmaması nedeniyle ailesine daha iyi bakmak için uzman çavuşluğu seçmiş ve şehit olmuştur başta Ümit İnan olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Dünyadaki kapitalist sermayenin çıkarlarından dolayı bunların yaşmaya devam edeceğiz. 50 yıldır bu bölge kaynıyor. Bizim coğrafyamızda bu tür acılar sürekli yaşanılıyor. Biz kardeşiz ve kardeş olarak yaşayacağız. Dünya ekonomisinin bizi çok fazla etkilemediğini söylememek mümkün değil” dedi.

SENDİKALAR BİRBİRİNİ OYUYOR

Özelleştirmelere karşı en büyük mücadeleyi bizler verdik diyen Akyüz “İşçi sınıfının bütün bunları görmesi, ortak tavır içerisinde olmalıdır. İşçi sınıfını önünde çok sıkıntılar var ve var olmaya da devam asgari ücretin artırılması gündemde. Bu artışın neler getirip neler götürdüğüne bakmak gerekir. Bunun bedelini vergi dilimlerindeki artışlar yaptılar. Ardından kıdem tazminatı sürekli gündeme getiriliyor. İşçi sınıfının bir araya gelip birlikte hareket edeceği bir nokta kaldı. Kıdem tazminatı konusu. Bu konuda bile bir araya gelemiyoruz. Sendikalar birbirlerini gözlerini oymalardan vazgeçip ortak tavır geliştirmeliler” açıklamasında bulundu.

450 BİN ÖRGÜTSÜZ VAR

23 işyeri ile 3 bin 300 işçiyi bir arada tutuyoruz diyen Sendika Başkanı Akyüz “Temsilci arkadaşlarımız ve yöneticilerimiz kendi bağımsız olarak yaşarlar. Ne delege ve temsilcilik seçimlerine asla karışmadık. Emek ve emekçileri bilerler. Üye eğitimlerine devam edeceğiz. Bu anlamda da yolumuza devam edeceğiz. Bütün işyerlerimiz güzel şeyler yapmaya gayret ediyor. Yeni bir bina aldık. Bu bina örgütümüzün malı. Hangi iş kolu ve hangi sendika olursa olsun biz işverenle verilen tüm mücadelelerde oluruz. Ancak sendikaların birbiri ile mücadelelerinde olmayız. Kendi işkolumuzda 450 bin örgütsüz var. Onun mücadelesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

İŞ HAYATINA YANSIYOR

Kongrede divan başkanı Ahmet Kabacak, divan üyeleri Ahmet Kabaca, Salih Akduman, Ahmet Oktay, Recep Sefer ve Abdülmecit Dönmez seçildi. Divan seçiminin ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Ardından Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar “Süleyman başkan güzel bir konuşma yaptı. Çalışma hayatının sorunlarını dile getirdi. Dünya bizi ilgilendiriyor. Dünya ve komşularımızda yaşananlar iş hayatında ciddi yansımaları oluyor. Bölgemiz dünya ve komşularımız bizi çok ilgilendiriyor” dedi.

BU SORUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

250 bin insan katlediliyor. Ancak batılılar ve ABD’liler balina kadar değer vermiyor diyen Yaşar “Irak’ta ne işiniz vardı? Ortadoğu’daki savaşlar son bulunur. Bende bir Kocaeliyim. 13 sene şube başkanlığı yaptım. Burada bizim sınırlarımızda olsa da şehit olan kardeşime başsağlığı diliyorum. Şehitler üzerinde birçok şey konuşuluyor. Bu ülke bizim. Dış güçlerin oyunlarına geleden bu olayların bitmesinden yanayız. Bu savaş artık sona ermeli. Her gün şehit cenazesi geliyor. Her gün çatışma. İş hayatında ciddi sorunlar var. Bu sorunları çözümü için adım atacakken gündem terör olunca bu durum arka tarafta kalıyor. Bu sorun biran önce çözülmeli. Bölge halkı bu teröristlere sahip çıkmıyor” açıklamasında bulundu.

HEDEFİMİZ 50 BİN ÜYE

Siyasi olarak insanları görüşlerini ifade etmelidir diyen Sendika Başkanı Yaşar “Genel merkez ve şubeler olarak bir bütünüz. Bu bütünlüğü bozmak isteyenler kendini gözden geçirmelidir. Çalışma hayatının sorunlarının başında asgari ücret var. Asgari ücrete yapılan zam elbette kabul edilemez. Asgari ücretin yıl içindeki durumu bizim içim sıkıntılı. Kıdem tazminatının fona devredilmesi bizim kırmızıçizgimizdir. Genel kurulun üzerinden 4 ay geçti. Birilerinin bir hesap peşinde. Bu asla izin vermem. Petrol-İş sendikası her şeyin üstündedir. 50 bin üye olma hedefimiz devam ediyor. Bizim işkolumuzda 450 bin sendikasız işçi var. Kiralık işçilik resmen bir kölelik sistemi. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur.” diye konuştu. Konuşmaların ardından çalışma raporları ve mali rapor okunarak oylandı. Raporların oylamasından sonra konuşma yapmak isteyen delegeler konuşma yaptılar” ifadelerini kullandı.

DİVANA TEK LİSTE SUNULDU

Konuşmalardan sonra divana liste sunumu yapıldı. Divana sunulan tek listede şube başkanlığı için Süleyman Akyüz, başkan yardımcısı Eyüp Akdemir, mali Orhanettin Yıldız, İbrahim Karataş, Şivan Kırmızıçiçek, İlhan Berber.

Yönetim kurulu asil; Dönmez Aytekin, Mustafa Tokul.

Yönetim kurulu yedek; Sedat Karadağ, Fikret Ağbaba, Olcay Çeber, Osman Kardaş, Tülay Kuş.

Denetim Kurulu Asil Üyeler; Erdoğan Orak, Kenan Yıldırım, Erdem Çağlın.

Denetim kurulu yedek; Osman Yamalı, Rufat Guli, Ali Osman Yıldırım.

Disiplin kurulu asil; Cihan Türker, Metin Aksu, Fikret Topçu.

Disiplin kurulu yedek; Emre Aras, Doğu Dede, Abdullah Serter.

Merkez üst kurul delegeleri; Süleyman Akyüz, Eyüp Akdemir, Orhanettin Yıldız, Barış Balkay, Selim Demir, Ulus Türker, Murat Çetinkaya, Erdoğan Orak, Hüseyin Uslu, Caner Altun, Şivan Kırmızıçiçek, Erdem Çağlın, Haluk İliş, Muhammed Altunterim, İbrahim Karataş, Cahit Yazıcı, Ali Osman Yıldırım, Ramiz Yaman, Murat Köse, Emre Aras, A. Kadir Kanca, Olcay Çeber, Rufat Guli, Yusuf Ziya Sever, Fikret Ağbaba, Mehmet Arslan, Tuncay Karacan, Engin Kurt, Ayhan Dilekçi, Doğu Dede, Özgür Deniz Çağlayan, Ali Ertürk, Ramazan Ongur, Zeynel Çetinkaya, Umut Mutlu Altunkaya, Fatma Güldere, Mustafa Tokul, Dönmez Aytekin, Hayri Günaydın, Savaş Mitingoğulları, Balkan Işık, Ramazan Yüksel, Adem Özkan.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat