Özdilek

Sağlık

Hekim ve sağlık personeline teşekkür belgeleri dağıtıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hekim ve sağlık personelinin sosyal ilişkileri, iletişim başarıları ile hasta memnuniyeti yapılan anketlerle ölçüldü. Sürekli olarak gelişen ve genişleyen kadrosuyla başta Kocaeli olmak üzere bölge halkının bir numaralı tercihi olma yolunda hızla ilerleyen Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, ‘Sosyal Durum Değerlendirme Anket’ çalışması sonucu ilk üçe giren hekimlere ve sağlık personellerine teşekkür belgeleri dağıtıldı.

 

Başhekim Doç. Dr. Zekeriya İlçe’nin göreve başlamasının ardından kurulan Halkla İlişkiler Komisyonu’nun, personelin sosyal ilişkileri ve hasta memnuniyetini ölçmek için faaliyete geçirdiği Sosyal Durum Değerlendirme Anketi sonuçladı. Hekim ve Sağlık personelleri değerlendirme anketleri, geniş kapsamlı olarak bilgisayar sistemi üzerinden tüm personele gönderildi. Hekimler; sağlık personelleri, veri giriş elemanları, temizlik elemanları ve hastaları tarafından değerlendirildi. Sağlık personellerini de yine aynı gruplar değerlendirerek, çalışanların sosyal ilişkileri ve iletişim başarıları ölçüldü. Tüm grupların değerlendirmesi sonucu alınan puanların ortalaması ile sıralamaya giren hekimler ve sağlık personellerinden ilk üçe girenler Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi. Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Konferans Salonu’nda düzenlenen bir programla anket sonuçları açıklanarak, teşekkür belgeleri sahiplerini buldu.

 

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, Müdür Yardımcısı Şeref Kasımoğlu, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekeriya İlçe ve Başhekim yardımcılarının da hazır bulunduğu programda, öncelikle geçmiş ve şimdiki dönem anket sonuçlarına göre teşekkür belgesi almaya hak kazanmış hekimlere teşekkür belgeleri verildi. Hastanemiz hekimlerinden; Op. Dr. Ufuk Kadir, Op. Dr. Selim Yiğit Yıldız, Op. Dr. Hasan Terzi, Uzm. Dr. Ayhan Mutlu, Uzm. Dr. Sinan Arslan, Uzm. Dr. Birol Bayramgüller, Uzm. Dr. Nejdet Başaran, Uzm. Dr. Hakan Demir, Uzm. Dr. Fatih Kılıçbay, Op. Dr. Oğuz Omay, Op. Dr. Yusuf Bektaş, Uzm. Dr. Nuray Kahraman, Uzm. Dr. Erkan Şengül, Uzm. Dr. Sevim Dindar, Uzm. Dr. Başol Bay, Uzm. Dr. Duygu Akalın Oysu, Uzm. Dr. Gülsevil Ağ, Op Dr. Hande Etuş Dr. Yeşim Türker ve Dr. Meryem Yıldız Şeyhoğlu’na ödüllerini Sağlık müdürü hasan aydınlık, müdür yardımcısı Şeref Kasımoğlu, Başhekim Doç. Dr. Zekeriya İlçe, Başhekim yardımcısı Uzm Dr. Rabia Terzi, Başhemşire Medine Aşkar tarafından verildi.

 

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Halkla ilişkiler Komisyon Başkanı ve Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Rabia Terzi ‘Hastanemiz, felsefe olarak çalışan ve hasta memnuniyetini ilke edinen bir hastanedir. Bu nedenle hastalarımızın memnuniyetini, çalışanlarımızın sosyal ilişlilerini ve iletişim başarılarını değerlendirmek; varsa eksiklerimizi gidermek amacı ile böyle bir anket çalışması yapılmıştır. Anket sonuçlarına göre hastanemizde görev yapan tüm hekim, hemşire ve çalışanlarımızın görevlerini lâyıkıyla yerine getirdikleri, aldıkları anket puanlarının ve hasta memnuniyetinin yüksek olduğu görüldü. Ancak Halkla İlişkiler Komisyonumuz, elde edilen sonuçlara göre, kendi birimleri arasında, en yüksek 3 puanı alan personele teşekkür belgesi verilmesini uygun gördüler’ şeklinde bilgi verdi.

 

Başhekim Doç. Dr. Zekeriya İlçe ise; anketin temel amacının meslekî başarı ölçme değil, sosyal iletişimlerini değerlendirme olduğunu ifade ederek, “Anketin amacının, çalışanlarımızın birbirine ve hastaya karşı ilişkilerinde aksaklıklar varsa bunları gidermek olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Anket sonuçlarında, tüm personelimizin bilhassa hastalarımızdan yüksek puan alması, biz idarecileri memnun etmiştir. Tüm çalışanlarımıza, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da düzenli olarak hasta ve çalışanlarımızın memnuniyetini sürekli arttırabilmek amacıyla Sosyal Durum Değerlendirme Anket Çalışmaları devam edecektir’ dedi.

 

Hastalar tarafından doldurulan anket formlarına göre, II. Dönemde hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu servisi olan Gastroentereloji Servisi’nin flamasını ise İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, Gastroentereloji Servisi’nden Uzm. Dr. Züleyha Akkan Çetinkaya’ya takdim etti.

 

Ardından; II. Dönem aylarında yapılan anketlerden elde edilen sonuçlara göre teşekkür belgesi almaya hak kazanan sağlık personelinin ödül törenine geçildi. Ödül almaya hak kazanan; Yönetici ve sorumlu hemşirelerden Ali Çelik, Hamide Tükel Tokdemir, Hüdaver Özen, Demet Alkan Tuğ ve Samarra Şahin’nin ödüllerini İl Sağlık Müdür Yardımcısı Şeref Kasımoğlu ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Rabia Terzi verirken; hemşire, idari personel, veri giriş ve temizlik personellerinden de en yüksek üç puan alanlara belgelerini Başhemşire Medine Aşkar verdi.

 

Diğer birimlerden teşekkür belgesi almaya hak kazanan personelin isimleri ise şöyle: Ahmet Sezgin, Süleyman Gülbaş, Göksel Civelek, Serap Topaloğlu, Savaş Çiftçi, Yaşar Eryıldırım, Bayram Yoktan, Mehmet Sağdıç, Özlem Aksoy, Hacer Akdilek, Hamide Gülay Bıyıklı, Özkan Özdemir, Pınar Kelebek Bircan, Fatma Nurgül Erdoğan, Arzu Aktaş Küçük, Nursel Korkmaz Sivaslıoğlu, Nermin Savtekin, Mine Özsoy, Mehmet Şahin, Arzu Aydın Uzun, Hakan Akkurt.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat