Özdilek

Güncel

Hemreylik (Dayanışma) Günü TADEF'te Kutlandı

Azerbaycan’ın 31 Aralık, “(Hemreylik-Dayanışma)” günü sebebiyle Bilal Dündar, dernek binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Dündar, tüm Azerbaycanlıların gününü kutlayarak kardeşlikten yana nice yıllar diledi.

25 Aralık 2016 Saat: 14:51
Hemreylik (Dayanışma) Günü TADEFte Kutlandı
Hemreylik (Dayanışma) Günü TADEF'te Kutlandı

Azerbaycan’ın 31 Aralık, “(Hemreylik-Dayanışma)” günü sebebiyle Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Genel Başkanı Bilal Dündar, dernek binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Dündar, tüm Azerbaycanlıların gününü kutlayarak kardeşlikten yana nice yıllar diledi.

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Genel Başkanı Bilal Dündar, SEKA Park’ta bulunan Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi’nde basın mensupları, üyeleri ve Kocaeli’nde okuyan öğrenciler ile bir araya geldi. 31 Aralık “Hemreylik- Dayanışma” günü sebebiyle açıklamalarda bulunan Dündar, Azerbaycan Türklerinin çektiği sıkıntıları dile getirdi. Azerbaycan’ın kurucu liderlerinden Haydar Aliyev’in 31 Aralık gününü Hemreylik Günü ilan etmesinden sonra bu tarihte çeşitli etkinliklerle kutlamalar yaptıklarını belirtti. Dündar, yeni yılın bütün insanlara sağlık, mutluluk, başarı ve kardeşlik getirmesini temenni etti. 31 Aralık tarihinin yılbaşına denk gelmesinden ve Azerbaycanlı öğrencilerin tatile girmesi sebebiyle kutlamaları geriye çektiklerini ifade eden başkan Dündar, İzmir derneklerinin büyük bir etkinlik ve Ankara’da Anıtkabir ziyareti etkinliklerinin federasyona bağlı derneklerimizle gerçekleştiğini bildirdi.

AZERBAYCAN Zapt Edildi, Verdiği Çaba Bundandır

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Genel Başkanı Bilal Dündar  yaptığı açıklamada, “Azerbaycan 60 milyonluk bir ülkeydi. İran’la Rusya arasındaki savaş nedeniyle Aras Nehri hudut olarak tayin edilip, bölgenin kuzeyi Rusya’nın egemenliği altında kaldı güneyi ise İran’ın.1828’de Rusya ile İran arasında imzalanan Türkmençay antlaşması ile Azerbaycan her iki ülke tarafından zapt edildi. Bu süreçten sonra, İran’da ki 35 milyon Azerbaycan Türküne Türkler demeye başladılar ama Azerbaycanlı Türkler kelimesini kabul etmediler. Rusya’da Azerbaycan demeyip Türk kelimesini kabul etmedi” ifadelerine yer verdi.

Asimile Etmeye Çalışıyorlar ama Azerbaycan artık Güçlü Bir Ülke

Konuşmasını sürdüren Dündar, “Böylece, ikiye bölünen Azerbaycan Türkleri, asimilasyona tabi tutularak birbirlerinin kardeş oldukları engellenmiş oldu. Azerbaycan’ın kurucu liderlerinden Haydar Aliyev, kanun çıkartarak 31 Aralık tarihini “Hemreylik (Dayanışma) günü olarak ilan edip, bayram havası içerisinde kutlanmaktadır. Dünyaya dağılmış bulunan 60 milyonun üzerindeki Azerbaycan Türkleri arasında birlik beraberliği kuvvetlendirmek için büyük çalışma yapılmaktadır. Bizde federasyon olarak bize bağlı bütün derneklerle birlikte 31 Aralık gününü birlik, beraberlik ve dayanışma günü olarak, halkı bilinçlendirmek adına kutlama yapmaktayız” dedi. ‘’Aynı zamanda bu kutlamalardan birinde Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş kutlama mesajında, Türkiye’nin Kocaeli şehrinde Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu Kültür Evi’nden övgü ile söz edip, teşekkür etmişti’’ diye ekledi.

Haber: Veysel Kavrayan

veyselkavrayan@gmail.com

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat