Özdilek
Fakir Yılmaz
Fakir Yılmaz

HES bitti, Serhat Sevdası da..

Merhaba derken, günlerdir beklediğimiz bayram tatili deyip, boşa bıraktığımız hayatın hızla aktığını gördüm.

19 Haziran 2024 Saat: 22:03

Merhaba derken, günlerdir beklediğimiz bayram tatili deyip, boşa bıraktığımız hayatın hızla aktığını, kesilen kurbanları, parçalayıp, toplamakla geçen bayramın ikinci günü olduğunu hatırlatarak başladığımı bilmeni umarken 'iyi bayramlar' diyerek yeni bir yazıya başladığımı bil..
İki dönem başında bulunduğum ve ben değil, senin, 'muhteşem bir süreçti' dediğin Ardahan Dernekler Federasyonunun Ardahan'da düzenlediği bir iftar yemeğiyle bir araya gelmeye hazırlanırken Ardahanlılarla Ardahan'da yaşananları konuşma fırsatı da bulmuştum.
Bu kentte yaşananları, bu şehirde yaşayanlarla bu tür toplantılar ile sık sık bir araya gelerek tartışıp, onlarla birlikte çare aranması gerektiğine inanan bir Ardahanlı olarak bizim önerimiz olan ve iki toplantısı yapıldıktan sonra arkası gelmeyen 'Ardahan Sivil İnsiyatif' adlı oluşuma ne oldu onu da sormak gerekmekte..
Evet onca derneği, federasyonu, gazete, gazetecisi, milletvekili, belediye başkanı ve stk'sı olan Ardahan'da yaşanan sorunlar karşısındaki duyarsızlığı da masaya yatırmaya yarayan bu tür toplantı ve çalışmaların mutlaka ve sıkça yapılması gerekmektedir.
Ama önce hepimiz samimi olup, birlikte hareket etmedikçe en küçük sorunun bile çözüm bulmayacağına inanmamız gerek..
Bunun en son örmeği yine BAL'a yapışan Kura'nın yatağını alt üst eden HES'çilerden birinin Bölgesel Amatör Liginde Mücadele eden ve benim de kısa bir dönem başında olduğum Serhat Ardahan Spor'a HES Barajını yapana kadar sahiplenip, baraj bittikten sonra takımı ortada bırakmak üzere olan şahsın yarattığı sorundur..
Evet, HES bitmiş, Serhat Ardahan Spor Sevdası da diyeceğimiz günleri yaşayan Serhat Ardahan Spor'un durumunu da suyu çalınmak istenen Kura Nehri gibi masaya yatırmak gerektiğini düşünen bir Ardahanlı olarak gurbetçilerin de bu kente yeniden gelmeye başladığı şu günlerde belediyelerden biri mi, seçimleri yeniden yaklaşan ticaret odası mı ya da diğer stk veya valilik bugünlerde irili, ufaklı toplantılar yaparak bu kentin bir türlü çözüm bulunamayan sorunlarını tartışıp, birlikte çözüm yolları aramalıdır derim..
Derim ve geçmişte olduğu gibi bir kez daha yazar kenara koyarım..
Okuması ve olması için görev kimde diyerek

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Sen çal, O da bol bol cırtık atsın..9 Temmuz 2024 Saat: 00:03
Altı su kaynayan Kısır dağının eteğinde olmasına karşın 22 pare köyü gibi susuz olan yaylada bir ağacın olmadığı alanda yapılan Hoçvan Yayla Şenliği...
İmamoğlu'nun Erdoğan'ı Klonlaması..2 Nisan 2024 Saat: 12:03
Şimdi adı sanı geçmeyenlerin başında gelen biz Ardahanlıların bir zamanlar gelini olan, Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu hatırlayanınız var mı?
Kadın Girişimciler Ardahan'lı mı?1 Kasım 2023 Saat: 01:24
Geçtiğimiz gün sanalda yapılan bir paylaşımda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun belirlendiği ilan edildi
**Ardahan'ı Bu Yıl da Tüm Dünyaya Öyle Çok Tanıttık ki!..22 Ekim 2023 Saat: 20:01
Her yıl ortalama bin ila bin beş yüz kişi göç etmeye devam ettiği için neredeyse Vilayet rütbesi alınıp, yeniden kasaba ilan edilecek.
AK Parti ve MHP'yi Kurtaran Bahçeli..19 Nisan 2022 Saat: 09:34
Bir zamanlar ‘Bitti, tükendi’ denen MHP’yi siyasi arenada hala dimdik ayakta tutan isim kimdir?'
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat