Özdilek

Güncel

Hızlı tren artık ücretli

Büyük umutlarla beklediğimiz ve geçtiğimiz hafta seferlerine başlayan Hızlı Tren bir hafta ücretsiz sefer yaptı.

4 Ağustos 2014 Saat: 17:34
Hızlı tren artık ücretli
Hızlı tren artık ücretli

Hızlı tren bugünden itibaren ücretli hizmet verecek. Bu sabah sabah 08:24’de İzmit Tren Garı’na gelen hızlı tren 20 yolcusunu alarak yoluna devam etti. Bugün toplam 200 bilet satıldığı öğrenildi.

Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan İstanbul-Ankara hattındaki Yüksek Hızlı Tren’de bir haftalık “Bedava seyahat” dönemi sona erdi. Hızlı Tren, artık ücret tarifesiyle yolcu taşıyacak. İstanbul-Ankara arasında günde karşılıklı 6  sefer yapacak olan Yüksek Hızlı Tren bugün ücretli seferlerine başladı. Sabah ilk tren için İzmit’ten 20 yolcu bilet alırken toplamda 200 biletin satıldığı öğrenildi.

İZMİT’TEN HAREKET SAATLERİ

Bugünden itibaren ücret karşılığı yolcu taşıyacak olan Hızlı Tren İzmit’ten İstanbul yönüne hergün 11.52,  14.55, 17.40 ve 20.42’de hareket edecek. Yüksek hızlı Tren’in İzmit’ten Ankara yönüne hareket saatleri ise şöyle: 08.24- 11.26- 14.14- 16.54. Hızlı Tren, İzmit garında sadece 2 dakika bekleme yapacak.

ÖĞRENCİLER YÜZDE 20 İNDİRİM

Yüksek Hızlı Tren’in İzmit’ten diğer istasyonları yolculuk için ücret tarifesi de kesinleşti.  Tam bilet ücretleri şöyle: İzmit-Ankara (65 TL), İzmit-Polatlı(55 KTL), İzmit-Eskişehir(42.50 TL), İzmit-Bozüyük(42.50 TL), İzmit-Pendik(15 TL), İzmit-Arifiye(15 TL). YHT’nden öğrenciler yüzde 20 indirimli yararlanacak.  Ayrıca bazı kamu personeli ile 65 yaş üstü vatandaşlara da indirimli tarife uygulanacak. İsteyen vatandaşlar, daha fazla ücret ödeyerek lüks mevkide seyahat edebilecek, trende yemek yiyebilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat