Kütahya Tavşanlı T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki ahşap atölyesinde işyurtları faaliyetleri kapsamında eğitim alan hükümlüler, bir yandan meslek edinirken bir yandan da çocuklar için ahşap oyuncak üretiyor. KÜTAHYA (İGFA
Kütahya Tavşanlı T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki ahşap atölyesinde işyurtları faaliyetleri kapsamında eğitim alan hükümlüler, bir yandan meslek edinirken bir yandan da çocuklar için ahşap oyuncak üretiyor.
KÜTAHYA (İGFA) - Adalet Bakanlığı, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu bünyesindeki atölyelerde birçok alanda mesleki kurs ve eğitimler veriyor.
Tavşanlı T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 2018 yılında İşyurtları Kurumu bünyesinde faaliyete geçirilen ahşap atölyesinde bulunan hükümlü ve tutuklular, ahşap oyuncak üretimine yönelik meslek ve sanat öğreniyor.
Atölyede görevlendirilen 20 hükümlü ve tutuklu, ustalar tarafından verilen oyuncak üretimiyle ilgili eğitimin ardından ustalık belgelerini alıyor. Böylece meslek edindirilen hükümlü ile tutuklular, atölyede çocuk ve engellilere yönelik ahşap oyuncak üretimi yaparken, tahliyelerinden sonra da meslek sahibi olma imkanı buluyor.
"SEVGİYİ, UMUDU RENGARENK OYUNCAKLARA YANSITIYORUZ"
Ceza İnfaz Kurumu'ndaki atölyede çalışan hükümlülerden A.R. ceza infaz kurumuna girdikten sonra mesleki kurslara katılarak ahşap oyuncak ustası olduğunu belirterek, aldığı eğitimlerle kendi hayatına yol çizmeye çalıştığını anlattı.
Ahşap atölyesine gelmeden önce hayata küsmüş, beklentisi olmayan, yaşamak istemeyen biri gibi hissettiğini ifade eden hükümlülerden A.R., "Ancak iş yurtlarının açmış olduğu bu atölye ve Ceza İnfaz Kurumu'muzun yapmış olduğu girişimler sayesinde kendimize geldik, hayatımıza renk kattık. Burada içimizdeki sevgiyi, yaşantıyı, umudu rengarenk oyuncaklara yansıtıyoruz. Oyuncakları üretmekten, küçük çocuklara, topluma kazandırmaktan çok mutluyum. Burası diğer hükümlüler için de umut" diye konuştu.
Tavşanlı T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ceyhun Çiftçi, ahşap oyuncak atölyesinde verilen eğitimlerle meslek edindirilen 20 hükümlünün çalıştığını söyledi. Atölyede şef olarak görev yapan İnfaz ve Koruma Memuru İbrahim Bülbül, hükümlü ve tutukluların el işçiliği ile ürettiği oyuncakların tamamen doğal malzemeerden yapıldığını söyledi. Bülbül, "Onların hayatına dokunmak beni çok mutlu ederken onları daha mutlu ediyor" dedi.