Özdilek

Güncel

HUKUK TANIMAZLARA HAYIR!

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP İl Sekreteri Cihat ALTUNYUVA'nın basın açıklaması şöyle:                                                                                            

 

            Yaşadığımız halkoylaması propaganda süreci bir gerçeği çok daha net görmemize yaramıştır: AKP hukuk tanımaz yüzünü göstermiş, hukuk dışılıkları önlemek ve sorumluları hakkında gerekli işlemleri yapmakla görevli kamu görevlileri de bu hukuk dışılıklara seyirci kalmakla, AKP’nin devlet kurumlarındaki kadrolaşmasının sonuçlarının gözler önüne serilmesine yol açmıştır.

 

            Daha önce Seçim Kanunu ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı olarak, sabit reklâm panolarında yasak dönemi olmasına rağmen, miting çağrısı adı altında propaganda afiş ve pankartları asanlar ve bu suçu işlemelerine rağmen yetkili makamlarca korunanlar, yasakları çiğnemeye devam etmektedirler.

 

            Son olarak bir derneğin resmi bir kurumun bahçesinde düzenlediği iftar yemeğinde, geçmişte bakanlık yapmış bir AKP milletvekili göz göre göre referandum propagandası yapmıştır. 298 sayılı Seçim Kanunu’nun 50/1 maddesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun 29.05.2010 tarih ve 347 sayılı kararının 1. maddesi “Halkoylaması döneminde, genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde her türlü propaganda çalışması yapılmasının ve parti bürosu kurulmasının yasak olduğu” açıkça belirtilmesine karşın bu yasağa uymamakta direnen AKP iktidarına, halkımız dur diyecek, tüm kanunsuzlukların hesabını soracaktır. İktidar gücünü yasaları çiğnemekte kullananların, Anayasayı da kendi amaçları doğrultusunda değiştirerek gelecekte neler yapacakları daha net görülmektedir. AKP’nin sadece bu yönü bile ülkemizin geleceğinin ne büyük bir tehlike altında olduğunu göstermeye yetmekte ve HAYIR oyu vermemize bir gerekçe daha yaratmaktadır.

 

            AKP’nin yasa dışılıkları konusunda suç duyurusunda bulunmaktan bıktık. Oysa basın organlarında da çarşaf çarşaf yayımlanan suç haberleri karşısında yetkili makamlar resen soruşturma başlatmalıyken, ne yazık ki bu güne kadar böyle bir uygulamaya tanık olmadık. Halkoylamasının adil, eşit, dürüst ve düzen içinde tamamlanması konusunda CHP olarak göstermiş olduğumuz duyarlılığın, diğer kurum ve yetkililerce de gösterilmesini bekliyor; Kocaeli kamuoyuna saygıyla sunuyoruz…

 

                                                                                                              

 

 

 

                                                                                                                      Cihat ALTUNYUVA

                                                                                                                      İl Sekreteri

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat