Özdilek

Güncel

Hukukun ırzına geçmeyi mübah görüyorlar

Demokratik Sol Parti Kadın İl Kolları Başkanı Meral Uçarı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, AKP hükümetine de eleştiri oklarını gönderdi.

9 Ocak 2015 Saat: 17:38
Hukukun ırzına geçmeyi mübah görüyorlar
Hukukun ırzına geçmeyi mübah görüyorlar

DSP Kadın İl Kolları Başkanı Meral Uçarı, “Basın özgürlüğünün olmadığı ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ülkemizdeki tüm olumsuzluklara rağmen, düşünce özgürlüğüne yapılan bütün tırpanlara rağmen, emekçi basın mensubu arkadaşlarımın daha özgür ortamlarda fikirlerinin saygı göreceği günlerde birlikte olmak dileğiyle Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

“Ana Muhalefet Partisi Lideri CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan meczup saldırıyı esefle kınıyorum. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerine de yer verdiği açıklamasını sürdüren Uçarı, “Terörün dini olmadığı düşüncesiyle Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan hain saldırıyı ‘ama’sız bir şekilde şiddetle reddediyorum. Hain saldırıda hayatını yitiren emekçi basın mensubu gazetecilere bu özel günde toprağı bol olsun diyorum. Yaralı olarak hayatta kalan diğer Fransız vatandaşlarına acil şifalar dilerim” diye konuştu.

 

“HUKUKUN IRZINA GEÇMEYİ MÜBAH GÖRÜYORLAR”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan’ın yeniden görevden alınması konusuna değinen DSP Kadın İl Kolları Başkanı Uçarı açıklamasını şöyle sürdürdü: “AKP İktidarının yerel yandaşlarının çıkarlarına taş koyan Zanburkan’ın mahkeme kararlarına rağmen 3. kez görevden alınmasını manidar buluyor ve kınıyoruz. Bir iktidarın bir bürokratla bu kadar uğraştığını ilk kez görmekteyiz. Yürütmeyi durdurma kararı halen devam ederken ortada bir yargı kararı varken kendi istekleri doğrultusunda görevden alma işlemi yapmışlardır.  Şimdi soruyorum; Sn. Adnan Zanburkan, AKP iktidarının hangi çıkarları doğrultusunda hangi işlerine taş koymuştur da bu kadar uğraşmaktasınız. Adnan Zanburkan ilimizde yaptıkları ortada olup çalışmaları gözler önündedir. Yürütmeyi durdurma kararının Danıştay tarafından onaylanmasına rağmen ikinci yürütmeyi durdurma kararı varken; AKP iktidarı işlerine gelince hukuka saygı diyerek hukuku savunmakta, işlerine gelmeyince de hukukun ırzına geçmeyi mübah görmektedir”

 

“HALKIN HÜKÜMETE GÜVENİ SARSILDI”

Merhum Bülent Ecevit örneğini veren Uçarı, “57. Hükümet döneminde ilimizde başka bir siyasi görüşten olan bir bürokratla ilgili olarak ilimizden bir heyet zamanın başbakanı Rahmetli Genel Başkanımız Ecevit’e giderler ve bu bürokratın yerine partili bir bürokratın atamasını isterler. Sn. Ecevit ilimizden giden heyete bürokratın iyisi kötüsü olmaz; bürokratın namuslusu ve namussuzu olur diyerek, bu bürokratın namusuyla işini yaptığını söyler ve atama işini reddeder. İşte devlet adamlığı ve devlet ciddiyeti budur. Devlet adamlığı ve devlet ciddiyetiyle uyuşmayan, hukuku hiçe sayan bu tür davranışlar gerek ilgili kuruma, gerek ilgili kurum personelinin psikolojisine zarar vermekte ve halkın hükümete karşı olan güvenini sarsmaktadır.

AKP iktidarı hukukun üstünlüğünü ve yargı kararlarını hiçe saymaktan imtina etmemekte bir gün hukukun kendilerine de gerekli olacağının farkına varmadırlar. İlimizde hem Sn. Zanburkan ve hem de Dubai Port Limanı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararlarını hiçe saymaktadırlar. Yürütmeyi durdurma kararları yapılan işlemin hukuka uygun olmadığı yönünde verilen kararlardır. Ancak hükümet yargının yapılan uygulamaların hukuka uygun olmadığının söylenmesine rağmen benim hukukuma uygun diyerek hareket etmektedir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat