Özdilek

Güncel

Hurdacılar Şehir Dışına

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İzmit’te mahalle aralarında  olumsuz bir görüntü oluşturan hurdacılar şehir dışına çıkartılacak. Hurdacıların şehir dışına çıkartılması ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi ortak bir proje hazırladılar.


İZAYDAŞ YANINA
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yıllardır İzmit’in önemli sorunları arasında yer alan ve kaldırılması yönünde çalışmalar yapılan fakat başarılı olunamayan hurdacıların şehir dışına çıkartılması konusundaki çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Başkan Doğan, Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen çalışma ile şehir içinde bulunan bütün hurdacılar için  İZAYDAŞ koruma bandı içinde yer alan Solaklar yolunun kuzeyinde  792 bin metrekarelik bir alanın depolama alanı olarak ilan edildiğini belirterek” Bununla ilgili olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar plan ile inşaat projelendirme çalışmalarının son aşamasına gelindi” dedi.

   
78 HURDACI VAR
İzmit Belediye Başkanı Doğan, Yenişehir Mahallesi’nde 9, Mahmutpaşa Mahallesi’nde 15,Sanayi Mahallesi’nde 37,Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde 4, Alikahya’da 5,Yenimahalle’de 8 adet olmak üzere toplam 78 hurdacı bulunduğunu da ifade ederek” Hurdacı esnafımız için İZAYDAŞ yanında çok daha çağdaş ve modern ortamda faaliyet gösterebilecekleri bir alan hazırlanıyor” şeklinde konuştu. Hurdacı esnafın ileride bir mağduriyet yaşamamaları için  SS.Kocaeli Bölgesi Geri Dönüşümcüler Toplu İşyeri Kooperatifine üye olmaları gerekiyor.Böylelikle yeni yere taşınma aşamasında esnafların hakları korunmuş olacak.Aksi halde  yeni belirlenen alan dışında faaliyetlerini sürdürmeleri söz konusu olmayacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat