Özdilek

Güncel

İl Genel Meclisi yine karıştı

İl Genel Meclisi’nin Aralık toplantılarının 3’üncü birleşimi Valilik 100.Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

4 Aralık 2013 Saat: 17:22
İl Genel Meclisi yine karıştı
İl Genel Meclisi yine karıştı

Fahim Kılıç başkanlığında gerçekleşen toplantıda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetleri’nde görev yapacak hayırseverlerin seçilmesi sırasında AKP ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP’li üyeler heyete sadece AKP’li olan hayırseverlerin seçilmesini eleştirdi.

8 HAYIRSEVER SEÇİLDİ

Toplantıda ilk olarak ilde görev yapmak üzere Orhan Atabay, Kadir Okcan önerildi. İsimlerin önerilmesinin ardandan söz alan CHP’li meclis üyesi Ahmet Elmas “Biz her yıl bunu tartışıyoruz. Geçen günlerde her ilçeden AKP, CHP’li ve SP’li olsun arkadaşlarımızla istişare yapılsın ve paylaşılsın istedik. Bazı ilçelerde paylaşım yapılmamış. Ama maalesef a İzmit’te paylaşılmamış” dedi. AKP Grup Başkan Vekili Celal Özkaraaslan, “Her yıl sitem ediliyor.  Madem 1 hafta önce belliydi niye sormadınız. Hep karşı taraftan bekliyorsunuz” dedi. Konuşmaların ardından İzmit için Selami Şükür, Şükür Yazıcı, Derince için, Dursun Kadiş, Halil Küçük, Körfez için Bekir Ak, Mithat Atalay’ın isimleri önerildi. Önerilen isimler oy çokluğu ile kabul edildi.

 PARTİ YARDIMI GİBİ GÖSTERİYORLAR

Seçimin ardından söz alan CHP’li Ahmet Uzun” İzmit için ismi geçen arkadaşlar AKP’nin il ve ilçe yönetimlerinde görev alan arkadaşlar. Parti içinde bulunanlar başka kimse mi yok mu? Bunun etik olduğunu düşünmüyorum. 36 bin kişi sosyal yardımlaşmadan faydalanıyor. İsmi önerilen kişiler seçime 3,5 ay kala yaptıkları yardımları parti kanalıyla veriliyormuş gibi söylüyorlar.” dedi. Uzun’un iddialarının ardından tekrar söz alan Özkaraaslan ise “Burada seçilen arkadaşlar herhangi bir partide görev yapmış olabilirler. Bundan daha önce başka bir görüşte arkadaş görev yapıyordu. Zor gelince kendi istifa etti. Bu gönüllülük esasına dayanıyor. Ayrıca iddia edildiği gibi 4 yıldır aynı isimler görev yapmıyor” dedi.

SİYASET ÜSTÜ KİŞİLER OLSUN

Mehmet Kaçar, “2002 yılında 7 milyon kişi yardıma muhtaçtı. Şimdi ise bu rakam 17–18 milyona tekabül ediyor. Bütün çalışmalarda AKP’lilerin sayıları bizden fazla olduğu için onların önerileri ön plana alınıyor. Şunu söyleyebilirim ki Körfez’de her zaman istişare içinde olduk. Ama bu heyete seçilecek kişilerin siyaset üstü kişiler olması gerektiğini düşünüyorum. Bir partinin bekçiliğini yapmış kişilerin bu heyette görev almasını doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu. Kılıç ise,” İnsanların dünya görüşü olabilir. Fakat şuanda resmi açıdan bir bağlantıları yok. Ayrıca siz göreve geldiğinizde kendi görüşünüzden olanları mı kayıracaksınız. Ben de heyette çalıştım. Bu heyet Bir karar merciidir. Olayı acıtasyona götürüyorsunuz. Siyaset yapıyorsunuz” dedi.

CHP’NİN SÖYLEMLERİNE ALINIYORUZ

AKP’li Ali Ayaz, ise kendisinin de mütevelli heyetinde görev yaptığını hatırlatarak, “Verem Savaş Derneği’nin mütevelli heyetinde 2 yıldır görev yapıyorum. Çalışmalarımı görseniz hiç bir şey söylemezsiniz. Bir afet ya da yangında il mütevelli heyeti ön plana çıkıyor. Kanun dışında hiç kimseyi kayırmıyoruz. Defterdar, vali yardımcısı, müftü de çalışmalarımızın içinde yer alıyor. Gönlünüz rahat olsun. Biz oradayız. Şüphesi olan arkadaşlar İsterlerse gelip izlesinler” dedi. Hüseyin Yazıcı ise yaptığı konuşmada CHP’li Erdal Baş’ı kastederek, “AKP’nin yaptığı hizmetler CHP’li meclis üyeleri tarafından zaman zaman küçümseniyor. Burada siyasi şov yapılıyor. Biz alınıyoruz. Siyasi nezaketsizlikler oluyor” dedi. Yazıcı’ya cevap veren Erdal Baş, “ Bu laf bana geldi. Siyasi olarak muhalefetiz, eksikliği söylemek için buradayız. Seçim de nasıl iktidar oluruz. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Bölgemle ilgili yapılanları yapılmayanları söylüyorum” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat