Çevre

İl Riski Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

‘(İRAP) İl Riski Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’ Video Konferans Sistemi ile gerçekleştirildi.

9 Ekim 2024 Saat: 02:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 0 kez okunmuştur

İl Riski Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
İl Riski Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
ÖZGEN SARIKAYA
Editör
ÖZGEN SARIKAYA

             Özgen Sarıkaya/Net Ajans-İGFA Kocaeli  

İl Riski Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş Başkanlığında, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, 81 İl Valisi ve değerlendirme kurulunun katıldığı ‘(İRAP) İl Riski Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’ Video Konferans Sistemi ile gerçekleştirildi. 

 Afet risklerinin azaltılması amacıyla, hedef ve eylemlerin görüşülerek, değerlendirmelerin yapıldığı İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısına Video Konferans Sistemi üzerinden katılan Vali İlhami Aktaş’a, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oruç ve ilgili kurum yetkilileri eşlik etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ile AFAD Başkanı Vali Okay Memiş tarafından yapılan konuşmalar ve bilgilendirmenin ardından görüşlerin değerlendirilmesi ile sonlanan toplantı sonunda Vali İlhami Aktaş, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklamalarda bulundu.

Vali Aktaş Açıklamasında

Kocaeli’de İl risk azaltma planları kapsamında Deprem, Taşkın, Endüstriyel kazalar ve kütlesel hareketler olmak üzere 4 afet tehlikesine öncelik verildiğini ve ilimizde 160 eylem planı ortaya çıkardıklarını, afet gerçekleşmeden onun etkilerini en aza indirmeyi amaçlayan çalışmaların afet öncesi ve afet sonrasında harcanacak kaynakları en aza indirerek afet sonrası yükü azaltacağını kaydetti.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat