Özdilek

Güncel

İLTER : “Emeklilerin Hallerini Artan Milyoner Sayısından Biliyoruz.”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi haftalık olağan toplantısını önceki akşam şube binasında gerçekleştirdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in emekli maaşları hakkında yaptığı açıklamayı değerlendiren İlter, “Ülkemizde emeklilerin hallerini de son bir yılda artan milyoner sayısını da biliyoruz” dedi.

Dernek yöneticileri ve üyelerin katıldığı toplantıda konuşan Şube Başkanı Banu İlter; ülke gündeminde yer alan bazı olayları değerlendirdi.  Geçtiğimiz hafta yaşanan öğrenci olayları ile ilgili açıklama yapan İlter, iktidarın daha fazla demokrasi söylemi ile siyasetlerini sürdürdüklerini, emniyet güçlerine verdikleri emirler doğrultusunda iktidarı protesto eden üniversite öğrencilerinin demokrasi ile ilgisi olmayan davranışlarla karşılaştığını söyledi.

Yanlışlarınızı Düzeltin
Yanlış bir düşünceye sahip olduğuna inandıkları gençlerin iktidar tarafından sevgi ve sabırla ikna etmenin zor olmadığını belirten İlter, “Eğer gençlerimiz doğru düşüncede ve siz de bunun bilincinde iseniz, onlardan korkmayın, kendi yanlışlarınızı düzeltin. Tehdit, dayak ve hakaret gibi yöntemler hem bu gençlerimiz kaybettirecek hem de ülkemiz büyük zarar görecektir. 12 Eylül referandumunda uğrunda gözyaşı döktüğünüz gençler nasıl bu vatanın evlatları ise bugün dövülen ve yerlerde sürüklenen geçler de bizimdir” şeklinde konuştu.

Vatandaş Yüzde 5 Yoksullaştı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Türkiye’yi ziyaret eden yabancı gazetecilerle görüşmelerinde “Genç yaşlardaki emeklilikten, birçok emeklinin oldukça yüksek maaş aldığından ve Avrupa ülkelerinde emekli maaşlarında indirim yapılmasına rağmen ülkemizdeki emekli maaşlarının artması” ile ilgili duyduğu rahatsızlığı dile getiren açıklamasına Banu İlter tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İlter, “Ülkemizde emekçi, çalışan, çiftçi, işçi, memur ve emeklilerin durumları hepimizin bilgisi dahilindedir. Türkiye’de yaşayan milyoner sayısı son bir yılda yüzde 28,8 oranında bir artış göstermiştir. DİSK’in araştırma enstitüsünün verilerine göre de asgari ücretli son bir yılda yüzde 5 daha yoksullaşmıştır. Bu rakamlar ülkemizde yaşayan insanların durumlarını gözler önüne sergiliyor” ifadelerini kullandı.

Litresi 4 TL’yi aşan benzin fiyatları hakkında da konuşan İlter, “2008’de petrolün varili 150 dolardı, ülkemizde 1 litre benzin 3,34TL’ye satılmaktaydı. Şimdi bir varil petrol 90 dolar. Benzin ise 4 TL’yi aştı. 2008’de bir varil petrol için 183 TL ödeyen Türkiye, bugün aynı varil petrol için 135 TL ödemektedir. Peki Türkiye benzini 2008 yılına göre daha ucuza almakta iken vatandaş neden sürekli fazla ödemektedir? Çünkü 2008’de 1 litre benzinin yüzde 56,3’ü vergi iken bu rakam aralık 2010 itibarı ile yüzde 65,3’tür. Ve gerçek şudur ki; ekonomisi iyi denilen Türkiye’de toplumun bir kesimi çaba sarf etmeden servetine servet katarken, vatandaşlarımız sürekli artan vergilerden gittikçe yoksullaşmaktadır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat