Teknoloji, sosyal medya, iletişim, savaşlar, politik, uluslararası ilişkiler, konjonktürel yapılanmalar, harp sanatları gibi konularda devam eden seminer beğeni topladı.
26 Eylül 2018 Çarşamba günü saat 14:00'de, Kocaeli Üniversitesi Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu salonunda, Okul Müdürü Doç. Dr. A. Poyraz Gürson tarafından son dönemlerin en gündem konularından yapay zeka ve İnsanlık 2.0 hakkında bir seminer gerçekleşti.
Ülkemizin konjonktürel durumu ve çevremizdeki gelişmeler ve ABD ilişkilerine de değinilen seminerde, amacın öğrencilerin ve katılımcıların ufuklarını geliştirmek, farkındalık yaratmak, teknolojinin geldiği ve gittiği noktalara parmak basmak olduğu gözlemlenen oturum, katılımcılar tarafından dikkatle izlendi.
Doç. Dr. A. Poyraz Gürson seminerle ilgili şunları dedi; ''Her şeyin başının sağlık olduğunu duyurarak sözlerime başlamak isterim. Tüm kurumuma, hocalarıma, katılımcı öğrencilerime ve misafirlerimize teşekkür ederim. 21. Yüzyılda insanoğlu nereye gidiyor? ve iNSANLIK 2.0 adlı bir semineri verme arzumuz oluştu. Ben Uluslararası bölümünde de dersler veriyorum. Bilgi teknolojileri insanların biyolojik sınırlarını aşmasını sağlayacak. Ülkeler bu alanlarda zaten algı operasyonları ile teknolojik harp yerine bilişsel ve bilgi teknolojilerine dayanan harbi yapmaktadırlar. Çipler, robotlar, akıllı bilgisayar ve proğramlar sistem basitleşirken ve zamanı satın alırken aslında durum karışık bir hal de almaktadır. Büyük devletler bilgiyi ve sosyal medyayı kullanarak algıları ve insanlığın yönünü istedikleri şekilde yönlendirmektedirler. Enerji ihtiyacı sebebiyle çevre ülkelerimizde, Orta Doğu'da, Kafkaslar'da, Uzak Doğu'da aslında dünyada müthiş değişimler gözlemlenmektedir. Sermaye teknoloji ve bilimi yönetmekte ve sorunlarla beraber güzel gelişmelerde gözlemlenmektedir. Biz ülke olarak bunun neresindeyiz, siz değerli öğrencilerim bunların farkında olarak eğitiminizde dönüşüm ve teknoloji rüzgarları ile beraber akılcı bir şekilde kendinizi donatmalısınız. Bizde imkanlar doğrultusunda sizlere bu konularda destek olmaya gayret göstereceğiz. Çünkü ben okulumu bir aile ortamı olarak görüyorum.
Teknoloji, sosyal medya, iletişim, savaşlar, polıtık, uluslararası ilişkiler, konjonktürel yapılanmalar, harp sanatları gibi konularda devam eden seminer beğeni topladı.
Seminere okulun eğitmenleri, öğrencileri, az sayıda vatandaş ve Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği'nin Başkanı Nurel Ergüneş ve üyeleri katıldı.
Nurel Ergüneş bize seminerle ilgili şunları kaydetti; ''Seminerden memnun kaldım. Gürson beye ve bizi bu seminere davet eden Nermin Demirkol hocalarımıza teşekkür ederim. Farkındalık yaratarak ülkemizin sağlıklı geleceklere ulaşması için çok önemli olan bir konu olan yapay zekayı dinlemiş olduk. Engelli bireylerin tedavisi ve hayatlarında kolaylık sağlayabileceğini düşündüğüm bu teknolojik gelişmeler bizleri sevindirirken, bu tarz teknolojik yatırımların hem üretim hem kullanımda ekonomik ve teknik alt yapı olarak zorluğu var. Biz daha engelli bireylerimizin normal sağlık tedavilerini yaptıramazken bu tarz yapay zeka ve bağlantılı teknolojileri kullanmanın bir hayal olduğunu düşünüyorum. Örnekler var ama bunlar şanslı kişiler olarak görüyorum. Stephan Hawking örneği gibi. Tartışılan ve yıllarca tartışılacak bir konu olan İnsanlık 2.0 konusu bakalım yaşamda bizlere nelere gebe konular gösterecek. Bizde Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu ile, engelli bireylerimizle sanat, el beyin koordinasyon ve hareket becerileri alanlarında ortak çalışmalarda olma arzumuzu ilettik. Değerli ve ilgili karşılık veren okul sorumlularımızla, bir alt yapı çalışması yapmak üzere anlaştık. Hem davet için hemde engelli bireylere her zaman kapılarının açık olduğunu belirten, Poyraz beye ve Nermin hanıma ayrı ayrı teşekkürlerimi iletirim.''
Haber: Veysel Kavrayan