İşCep’e eklenen yeni uygulama ile Kamu İhale Kanunu (KİK) kapsamındaki geçici elektronik teminat mektuplarına İşCep üzerinden 7/24 başvuru yapılıyorİSTANBUL (İGFA) - Türkiye İş Bankası, dijitalleşen iş dünyasında müşterilerinin...
İşCep’e eklenen yeni uygulama ile Kamu İhale Kanunu (KİK) kapsamındaki geçici elektronik teminat mektuplarına İşCep üzerinden 7/24 başvuru yapılıyor
İSTANBUL (İGFA) - Türkiye İş Bankası, dijitalleşen iş dünyasında müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. 2021 yılında İşCep üzerinden teminat mektubu başvurularının şubelerine iletilmesi hizmetini hayata geçiren Banka, bu hizmeti Dijital Teminat Mektubu uygulaması özelliği ile bir adım ileri taşıyor. İşCep’in yeni özelliğiyle başvuru, kredi, fiyatlama ve düzenleme süreçleri dakikalar içinde tamamlanarak teminat mektupları muhatabına gönderiliyor. Başvuru sahibi, mektubun durumunu (teslim, kamu için onay/ret vb.) kendisine iletilen bildirimlerle öğrenebiliyor.
Eklenen yeni özellik ile ilk aşamada Kamu İhale Kanunu (KİK) kapsamındaki geçici elektronik teminat mektupları İşCep üzerinden düzenlenebiliyor. Diğer mektuplar için başvuruların İşCep’ten şubelere iletilmesi uygulamasına devam edilirken, yakın zamanda yeni muhatap kurumların da Dijital Teminat Mektubu kapsamına alınması sağlanacak.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, konuya ilişkin değerlendirmesinde şöyle dedi: “Gayrinakdi kredilerin önem kazandığı bu dönemde, dijital bankacılığa verdiğimiz değer ve yürüttüğümüz inovasyon çalışmalarının örneklerinden biri olan Dijital Teminat Mektubu uygulamasını ticari müşterilerimizin işlerine hız katmasını sağlamak üzere hayata geçirdik. Müşterilerimiz bulundukları yerden ayrılmadan, mevcut limitleri dahilindeki mektuplar için Dijital Teminat Mektubu oluşturabiliyor. Gerçek kişi tacir olan müşterilerimiz ise mevcut limitleri olmasa dahi, sistemce önerilecek yeni limit ile kolayca Dijital Teminat Mektubu düzenleyebiliyor. Ticari müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak olan yeni uygulamamız kapsamına, yeni muhatap kurumların eklenmesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”