Özdilek

Güncel

İş cinayetlerinde Avrupa birincisiyiz

3 Mart İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü dolayısı ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Nedim Kara, “İş cinayetlerinde Avrupa birincisiyiz” dedi

4 Mart 2014 Saat: 19:02
İş cinayetlerinde Avrupa birincisiyiz
İş cinayetlerinde Avrupa birincisiyiz

3 Mart İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü dolayısıyla TMMOB tarafından bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nedim Kara, “İşçi sağlığı ve güvenliği konusu, TMMOB’un önemli çalışma alanlarından birini oluşturuyor. 3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak Kozlu’da yaşanan 263 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümü ‘İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü’ olarak kabul edilmiştir” dedi.

 

KAZALARDA

İLK SIRADAYIZ

Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da 1., dünyada 3. sırada olduğunu vurgulayan Kara, “Ülkemizde her gün ortalama 176 iş kazası yaşanırken, 3 emekçi ölüyor, 5 emekçi de iş göremez hale geliyor. Neoliberal ekonomi politikaları sonucunda iş güvencesinin azalması, çalışma koşullarının ağırlaşması iş kazalarının nedenleri arasındadır” diye konuştu.

 

İŞ KAZALARI

KADER DEĞİLDİR

İş kazalarının meslek hastalıklarının önüne geçilebilmesi için işyerlerinde önce insan olması gerektiğini kaydeden Kara, “Sağlık ve iş güvenliği anlayışı yerleştirilmelidir. Kazaların sorumluları işverenler, yasal düzenlemeleri ve ikincil mevzuatları olması gerektiği gibi hazırlamayanlar ve gerekli denetimleri yapmayan ilgili bakanlıktır. İş kazaları kader değildir” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat