Özdilek

Güncel

'İşçiler mitinge götürülüyor, herkes zorla alkış yapıyor'

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. işçisi Sefa Köken, CNN Türk’te yayınlanan 'Aykırı Sorular' programına katılarak Gazeteci Enver Aysever’in sorularını yanıtladı.

20 Mayıs 2014 Saat: 10:56
'İşçiler mitinge götürülüyor, herkes zorla alkış yapıyor'
'İşçiler mitinge götürülüyor, herkes zorla alkış yapıyor'

şçilerin zorla AK Parti mitingine götürüldüğü iddialarına yanıt veren Köken, "Arkadaşlarımızın götürüldüğü doğrudur. Herkesin çalışmaya 30 güne ihtiyacı var. Gitmediği gün yevmiyesi kesiliyor. Sabah gidiyor herkes işe gideceğim diye, 'Durun. Herkes otobüslere binsin, AK Parti mitingine gideceksiniz. Yevmiyenizi de alacaksınız' deniliyor. Herkes zorla alkış yapıyor, ellerine bayrak veriliyor. Bu şekilde" dedi.

Sefa Köken, "Hanımını, Ak Parti’den belediyeden meclis üyesi yaptı birinci sıradan. Seçim zamanı madene, Başbakan'ın, büyükşehir belediye başkanının posterlerini astılar. İşe girdiğimizde, ’iş yerine siyaset yasak’ dediler. Peki sen niye yapıyorsun?" ifadelerini kullandı.

Maden işçilerinin iş kaybetme korkusu taşıdığını söyleyen Köken, "Herkesin borcu var. Madenden başka yapacak bir işi yok bu insanların. Bu yüzden korkuyorlar. Madende çalışan herkes her yerde çalışabilir. Ben 2007 yılında İmbat’ta çalışırken ölümlü bir iş kazasında gördüklerimi söylediğim için işten atıldım. Bana ’Sen buradan ekmek yiyorsun nasıl böyle bir ifade verirsin dangalak herif’ dedi. Çalışanlar yalancı şahitlik yaptı. Ben tek başıma kaldım. İş kaybetme korkusu vardı. Şimdi yine konuşmuyor bu insanlar" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat