Özdilek

Güncel

İşçilerin hedefi valilik

Yıldız Entegre işçileri önceki akşam yine eylemdeydi. Vali Ercan Topaca’ya gönderme yapan işçiler, çözüm olmazsa polis ile karşı karşıya geleceklerini söyledi.

11 Eylül 2014 Saat: 16:46
İşçilerin hedefi valilik
İşçilerin hedefi valilik

Yıldız Entegre Fabrikası’nda işçileri önceki akşam bir kez daha yürüyüş yaptı. Sabri Yalım Parkı'na davul ve zurna eşliğinde yürüyen işçilere Ağaç-İş Sendikası eski Şube Başkanı Şener Furuncu da eşlik etti. Sendikanın kendilerinden habersiz sözleşme imzalamasına tepki gösterin işçiler eylemlerine devam edince önce sendika şubesi kapatıldı, ardından bazı çalışanlar işten çıkarıldı.

Yürüyüşün ardından sert bir açıklama yapan Şener Furuncu, “Sözümüzü dinletemiyoruz. Dikkat çekmek için terör örgütleri gibi molotof mu atalım? Çözüm için yollar tıkandı. Genel merkez ve işveren ortak hareket ediyor. Bu bizim adaletimize sığmıyor. Valiliğe yapılan itirazlar dikkate alınmadı. Vali’nin adaleti zengin adaleti oldu” dedi.

Konuşmasına devam eden Furuncu, “Fabrika önünde eylem yapmak istedik, Valilik talimatıyla panzerleri önümüze yığdılar. Biz terörist değil, işçiyiz. İşverenin hakları korunacağı zaman polisler hazır bekliyorlar. Bu sisteme bir şekilde dur diyeceğiz. Ya bu Vali bizi dinleyecek ve çözüm bulacak ya da polisle karşı karşıya geleceğiz. Artık sıradaki hedefimiz valiliktir” diye konuştu. Furuncu son olarak fabrikada işçilere baskı ve sindirme politikası uygulanmak istendiğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat