Özdilek

Güncel

Işık;“Evet çıkarsa çok yatırım gelecek”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


 Işık;“Evet çıkarsa çok yatırım gelecek”

       AKP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Fikri Işık, Gebze Ticaret Odası tarafından yaptırılan ve bu eğitim öğretim dönemine yetişecek olan liseyi dün yerinde inceledi. Buradan gebza Ticaret odası meclis toplantısında  bir konuşma yapan Işık,;“Evet çıkarsa çok yatırım gelecek” ifadesini kullandı.


 

 İnceleme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, “Gebze’de Gazetecilik Meslek Lisesi de kurulur mu? Hiç tartışılıyor mu?” sorusunu, “Kartepe’de İletişim Lisesi var. Bu lisede radyoculuk ve gazetecilik üzerine eğitim veriliyor. Gebze’den de bu konuda talep gelirse gündeme alınır” dedi. Eğitimde en sıkıntılı ilçelerin Gebze ve İzmit olduğuna değinen Nail Çiler, “6-7 ilçemizde tamamen tekli eğitime geçmek üzereyiz. Gebze’de de hayırseverlerin desteği ile 10’un üzerinde yatırım sürüyor. Gebze için ilk hedefimiz derslik başı öğrenci sayısını maksimum 30’da tutmak. İkinci hedefimiz ise tüm okulları tekli eğitime geçirmek. Bu iki hedefe de dört sene içinde ulaşmak amacındayız” diye konuştu.
 
Fen Lisesi’ne ilişkin olarak, “Bir ilde birden fazla Fen Lisesi kurulamaz” engelini de aştıklarını, Yücel Grup iştiraki Kroman Çelik’e fen lisesi yaptırılacağını belirten Işık alternatif yerler arasında Muallimköy, Yumrukkaya ve eski cephanelik alanının yer aldığını, kendisinin kişisel tercihinin Yumrukkaya Mevkii olduğunu söyledi.
 
“Gebze eğitimde hak ettiği yere gelecek”
 
Gebze Ticaret Odası tarafından yapımı üstlenen liseden ötürü oda yönetimi ve meclisine teşekkür edip emeği geçen tüm kişi ve kurumları kutlayan Işık, “Gebze’yi eğitimde hak ettiği yere getirmek amacındayız. Bu konuda Gebze’yi çok iyi bilen arkadaşımız Milletvekili Eyüp Ayar ile de koordineli çalışma içindeyiz” dedi. Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile birlikte de yarın bir araya gelerek ilimiz geneli eğitim konusunu masaya yatıracaklarını söyledi.
 
“Öğretmen Lisesi için yıl kazandık”
 
Gebze Ticaret Odası Vakfı tarafından yaptırılan lisenin zaman içinde Ticaret Meslek Lisesi’ne çevrildiğini ve bir iki yıl aynı zamanda Anadolu Öğretmen Meslek Lisesi olarak da hizmet vereceğini belirten Işık, “Bir lise kurulduktan sonra ilk mezunlarını dört yıl içinde verir. Biz de Öğretmen Meslek Lisesi’nin kendi binası kurulana kadar, yıl kazanmak amacıyla böyle bir karar aldık” dedi. 
 
   “Evet çıkarsa çok yatırım gelecek”
 
Milletvekili Fikri Işık okuldaki temaslarının ardından Gebze Ticaret Odası’nın Meclis toplantısına da katıldı. Oda yönetimi ve meclisine eğitime katkılarından ötürü teşekkür eden Işık, bütçenin önemli kısmının eğitime aktarılmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Konuşmasının devamında konuyu sanayi ve üretim üzerinden 12 Eylül’deki referanduma getiren Işık, “Referandumda ‘evet’ çıkması halinde Türkiye’ye ve özellikle Kocaeli’ne ciddi dış yatırımlar gelecek. İlimiz yüksek teknolojik yatırımlar konusunda teşvik bölgesi içinde. Araştırma geliştirme, ilaç ve yüksek teknoloji gibi çevreye zararı minimum olan yatırımlar ilimize gelecek” dedi.
 
 5 bin 500 TL’ye mal olacak
 
 Gebze Ticaret Odası Vakfı tarafından yaptırılan 7 katlı lise 12 bin 455 metrekare kapalı alana sahip olacak. 5 milyon 500 bin TL’ye mal olacak lisenin inşaatı GTO İnşaat Komitesi Başkanı Vehbi Hocaoğlu tarafından sürekli kontrol ediliyor ve Marin İnşaat firmasına yaptırılıyor. Milletvekili Fikri Işık dünkü temasları esnasında kalorifer dairesi ve lavaboları da gezip inşaatta kullanılan malzemeye de vurgu yapıp, kalite ve işçilikten ötürü de Başkan Çiler şahsında oda camiasına teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat