Özdilek

Güncel

İŞTE SON YEREL SEÇİN ANKETİ

ORC'nin yaptığı son ankette göre AKP’den tekrar Karaosmanoğlu’nun aday olması isteniyor. AKP’nin Kocaeli’de oyu yüzde 43.8

3 Nisan 2013 Saat: 03:36
İŞTE SON YEREL SEÇİN ANKETİ
İŞTE SON YEREL SEÇİN ANKETİ
2014 yerel seçimlerine 1 yıl kala siyasi partiler sahadaki çalışmalarına start verdi. Bazı partiler belediye başkanı adaylarını açıklamaya başladı. ORC'nin 30 büyükşehirde yapılan son seçim anketinde 30 büyükşehirin 20'sini AK Parti, 8'ini CHP, 2'sini de BDP kazanıyor. MHP ise hiçbir ilde yok. ORC'nin anketine göre AKP`den büyükşehir adayının yeniden İbrahim Karaosmanoğlu olması isteniyor. Ankete katılanların yüzde 76.5`i Karaosmanoğlu`nu yeniden aday olarak görmek istiyor. Diğer bir adaya destek verenlerin oranı yüzde 4 olurken yüze 19.5`i ise fikir beyan etmedi.
 
CHP`LİLER SİRMEN`İ İSTİYOR
CHP`lielr ise büyükşehir adayı olarak Sefa Sirmen`i görmek istiyor. Ankete katılanların yüzde 37`si CHP`nin büyükşehir adayı olarak Sefa Sirmen`i istiyor. Sirmen`in ardından yüzde 18.2 ile Hikmet Erenkaya geliyor. Yüzde 10.1 Tahsin Tarhan`ı, yüzde 6.4 Ali Akdemir`i CHP`nin adayı olarak görmek istiyor. Diğer bir aday isteyenlerin oranı yüzde 7 olurken, fikri belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 21.3.
 
MHP`DE LÜTFÜ TÜRKKAN
MHP`lilerin adayı ise Lütfü Türkkan. MHP Kocaeli milletvekili olan Lütfü Türkkan ankete katılanların yüzde 45`i büyükşehir adayı görmek istediklerini belirtti.  Uzu zamandır adı Büyükşehir Belediyesi adaylığı için geçen Saffet Sancaklı`yı aday görmek isteyenlerin oranı ise yüzde 38.7. diğer bir adaya destekleyenler yüzde 7.5, fikir belirtmeyenler ise yüzde 8.8.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat