Özdilek

Güncel

İSU'da inceleme yaptılar

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin ile Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş’ı makamında ağırladı.

1 Nisan 2013 Saat: 23:49
İSU'da inceleme yaptılar
İSU'da inceleme yaptılar
Misafirleri ile bir süre fikir alışverişinde bulunan Genel Müdür İlhan Bayram, ardından kurumun yaptığı örnek projeleri gezdirdi. İlk olarak kurumda sergilenen Namazgah Barajı maketi üzerinden proje hakkında bilgi veren Bayram, rojeyi 2013 yılının sonunda tamamlayarak bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

İSU Genel Müdürlüğü’nün akıllı belediyecilik kapsamında yaptığı İçmesuyu ile Atıksu Scada merkezlerini de misafirlerine gezdiren Bayram, özellikle Türkiye’de ilk olarak yaptıkları atıksu Scada sistemi ile arıtma tesisleri, atıksu ve yağmursuyu kolektör hat ve terfi merkezleri ve büyük sanayi kuruluşlarının elektronik ortamda ve tek bir merkezden takibinin yapılarak İzmit Körfezi’ni kirlilikten arındırdıklarını kaydetti.

İleri biyolojik atıksu arıtma yapan Plajyolu Atıksu Arıtma Tesisi’ni de konuklarına gezdiren Genel Müdür İlhan Bayram, arıtma tesisi ile tesiste yer alan atıksu SCADA sisteminin online izleme ünitesi hakkında bilgi verdi. Bayram, üniteyi inceleyen Şahin ve Uzbaş' a daha sonra Plajyolu Atıksu Tesisi’nin devreye alınması ile birlikte yedekte beklettikleri SEKA Atıksu Arıtma Tesisi'ni gezdirdi.

Atıksu SCADA Sistemi ile İzmit Körfezi gibi büyük bir alanın kirlilikten arınmasının çok önemli olduğunu belirten TBB Genel Sekreter Yardımcısı Şahin ve KOSKİ Genel Müdürü Uzbaş, yapılan örnek projeleri yerinden görmenin heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat