Özdilek

Güncel

İzmit Balık Festivali, barış ve kardeşlik vurgusuyla kutlandı

İzmit Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’nin katkılarıyla, İzmit Marina Esnafları Ticari Dayanışma Derneği öncülüğünde, 8 adet tekne restaurant marina üzerine kurdukları ızgaralarla vatandaşa ücretsiz balık ekmek ikramında bulundu.

2 Eylül 2016 Saat: 12:00
İzmit Balık Festivali, barış ve kardeşlik vurgusuyla kutlandı
İzmit Balık Festivali, barış ve kardeşlik vurgusuyla kutlandı

Denizlerde gırgır yöntemiyle avlananlar için 1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla balık sezonu resmen başladı.

16 senedir ticari faaliyette bulunduklarını ve bu etkinliği festival havasında 10 yıldır geleneksel hale getirdiklerini ifade eden dernek başkanı Orhan Karahasan, ‘’zorlu denizlere avlanmaya giden balıkçı kardeşlerimize hayırlı ve bol kazançlı bir yıl diliyoruz’’ sözleriyle iyi temennilerde bulundu. Ülke olarak buruk bir dönemden geçtiklerini de ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karahasan imzasıyla, Marina Esnafları Ticari Dayanışma Derneği basın bildirisinde, ‘’ülkemizi karanlık bir döneme sokma girişiminde bulunan darbecileri lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyoruz. Çağdaş uygarlık yolunda laik, demokratik Cumhuriyetimizi korumaya devam edeceğiz. 1 Eylül Dünya Barış Günü ve Balık Av Sezonu açılışına katılan vatandaşlarımıza Tekne Restaurant İşletmecileri olarak teşekkür ediyoruz’’ diye bildiride bulundu.

Etkinliğe, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, Kocaelispor Kulüp Başkanı Bahri Yavuz, İzmit Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı, Yönetim Kurulu ve üyeleri, İzmit Marina Esnafları Ticari Dayanışma Derneği Başkanı, Yönetim Kurulu, üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokolün ve dernek başkanının vatandaşa balık ekmek dağıtması güzel anları beraberinde getirdi.

Trol kullananlar için de 15 Eylül’de av yasağı sona erecek ve balık sezonu resmen onlar içinde başlayacak. İlk davet duyurularında, ‘’mutlaka marinaya aç gelin, balık yemeden kimseyi aç göndermeyeceğiz’’ diye seslenen Tekne Restaurant İşletmecileri, üç tekne hariç balık ekmek tezgahlarını erken kapatırken, dağıtıma devam eden diğer tekne sahipleri, vatandaşı boş döndürmemek için ellerinden gelen çabayı gösterdiler ve zor dakikalar yaşadılar. Balık ekmek yoğunluğunun Eminönü, Barbaros ve Kıyıcı Kardeşler Tekne İşletmelerinde yoğun olduğu ve etkinlik bitene kadar bu yoğunluğun sürdüğü görüldü. Hakan ve Mehmet Kıyıcı kardeşler, 15 yıldır bu işi yaptıklarını ve işlerinin süper olmasa da memnun olduklarını belirtti. Tarihi Eminönü işletmesi sahibi aynı zamanda dernek başkanı da olan Orhan Karahasan en fazla yoğunluğu yaşayan işletmeydi. Bu sebeple ‘’ihale bana kaldı’’ sözleri esprili atışmaları beraberinde getirdi. Bazı işletmelerin soğuk içecek ikramı ve Barboros Teknesi İşletmesi’nin bonkör ikramları özellikle de karpuz ikramı sıcak havada protokolü ve vatandaşı memnun etti. Yoğunluğun olduğu ancak arbedenin gözlemlenmediği etkinlikte nezih bir kaynaşma ortamı oluştu.

Ne güzel söylemiş Şair Yaşar Kemal, ‘’Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir Barıştır!’’ Huzurlu ve Barış dolu günler diliyoruz.

Haber: Veysel Kavrayan (Kocaeli)

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat