Kültür/Sanat

İZMİT BELEDİYE BAŞKANI GÖNÜLLERDE TAHT KURUYOR

Sosyal Demokrat Belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyerek Halkçı Belediyecilik anlayışıyla İzmit’te gönüllerde taht kurmayı başarıyor.

3 Ekim 2024 Saat: 17:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 0 kez okunmuştur

İZMİT BELEDİYE BAŞKANI GÖNÜLLERDE TAHT KURUYOR
İZMİT BELEDİYE BAŞKANI GÖNÜLLERDE TAHT KURUYOR

       

    ÖZGEN SARIKAYA 

NET AJANS/İGFA-KOCAELİ                                                                                                                 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet Kocaeli’nin yetiştirdiği Leyla Atakan’dan sonra ikinci Kadın Belediye Başkanı olarak Leyla Atakan’ın izinden yürüyerek sadece İzmit’te değil Kocaeli ve hatta Türkiye’de adından söz ettiriyor. Sosyal Demokrat Belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyerek Halkçı Belediyecilik anlayışıyla İzmit’te gönüllerde taht kurmayı başarıyor.

Kadınlara Faizsiz Kredi İmkanı İZGİM'den Mikrokredi Desteği

Kadın girişimcilere yönelik hizmetler yapan ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı alanlarından biri olan Mikro kredinin İzmit Şubesi, İZGİM’de faaliyet gösteriyor

İzmit Belediyesi tarafından kadınlara yönelik olarak kurulan İZGİM, faaliyetlerine devam ediyor. Her koşulda kadınlara yönelik olarak çalışan İZGİM’de Mikro kredinin İzmit Şubesi de hayata geçirildi. Mikro kredi Şubesi sayesinde iş kurmak ya da işini geliştirmek isteyen kadınlara 5 bin ile 15 bin arasında geri ödenmek üzere faizsiz şekilde kredi imkânı sağlıyor.

 

KADINLAR KREDİ İMKANINA SAHİP

Kendi işini kurmak ya da işini geliştirmek isteyen 5 kadın bir araya gelerek bu krediye başvurma imkanına sahipler. Dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına olanak sağlayan Mikro krediden faydalanmak isteyenlerin kredileri 3 günlük bir eğitim sonunda teminat ve kefalet gerektirmeden veriliyor.

İZMİT’TE 200 GİRİŞİMCİ KADIN

Mikro kredi alan kadınların kredi tahsilatları için Mikro kredi şubesi saha görevlileri bizzat ziyaretlerde bulunarak bilgilendirmelerde bulunuyorlar. Mikro kredi sayesinde son iki yılda İzmit’te 200 mikro girişimci kadına toplamda 930.000 bin lira kredi verilerek kadının iş gücüne katılımına ve hane gelirine katkı sunmasına destek olundu.

 

BAŞVURU ADRES VE NUMARASI ŞU ŞEKİLDE;

Mikro kredinin imkanlarından faydalanmak isteyen kadın girişimciler, İZGİM’e giderek başvurularını yapabilirler. Başvuruda bulunmak isteyen kadınlar 0531 773 25 14 numaralı telefondan ya da Mehmet Ali Paşa Adnan Menderes Bulvarı No:59 adresinden müracaatlarını yapabilirler.

Çınar Akademi Velilerle Tanıştı, LGS Hazırlıkları Başladı

2024-2025 eğitim öğretim yılında LGS hazırlıklarına odaklanan İzmit Belediyesi Çınar Akademi, 7 ve 8. sınıf velileriyle düzenlediği tanışma toplantısında, yeni dönemin planlarını ve öğrencilerin başarısı için yapılacak çalışmaları paylaştı

İzmit Belediyesi Çınar Akademi, 2023-2024 eğitim yılında “Eğitimde Fırsat Eşitliği” ilkesiyle 10 mahallede 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine Türkçe ve matematik dersleri vererek LGS hazırlık çalışmalarına başladı. 2024-2025 eğitim yılında ise özellikle 7 ve 8. sınıflara yönelik LGS hazırlık çalışmalarına hız kazandırdı.

 

KURUM KABUL SINAVI İLE ÖĞRENCİLER BELİRLENDİ

Mart 2024'te yapılan Kurum Kabul Sınavı sonrasında belirlenen öğrenciler, 19 Ağustos'ta başlayan yoğun bir eğitim dönemine adım attı. Çınar Akademi hem öğrencilere hem de velilere süreçle ilgili bilgilendirme amacıyla bir tanışma toplantısı düzenledi.

SÜREÇ ANLATILDI

Toplantı, LGS Müdürü Kübra Taşdemir İçlek’in açılış konuşmasıyla başladı. İçlek, haziran ayına kadar yapılacak akademik çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Rehber Öğretmeni Fatih Şeker ise LGS sürecinde velilerin çocuklarına nasıl destek olabilecekleri konusunda önemli tavsiyeler verdi. Zümre öğretmenleri ise ders işleyiş süreçlerini anlatarak toplantıyı soru-cevap kısmıyla sonlandırdı. Toplantıya katılan veliler, çocuklarının eğitim sürecine dâhil olmanın memnuniyetini yaşadı.

İzmit Belediyesi Gıda Bankası Gönüllere Dokunmayı Sürdürüyor

İzmit Belediyesi Kardeş Eller Projesi kapsamında hizmet veren Gıda Bankası, hayırsever vatandaşların bağışladığı ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor

 

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaç sahibi ailelerin gıda ve giyim ihtiyaçlarının karşılandığı Kardeş Eller Gıda Bankası ve Dost Eller Mağazası, İzmitli hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü olmaya devam ediyor. Hayırsever vatandaşlardan aldığı bağışları insanlık onurunu zedelemeyecek biçimde ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Gıda Bankası bu sefer de yüklü miktarda elma bağışını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. 

HAYIRSEVER ÇİFTTEN ELMA BAĞIŞI

Kartepe’de ikamet eden emekli Kadın Doğum Uzmanı Dr. İlhan Batukan ve eşi Öğretmen Hacer Batukan çiftinin bahçelerindeki elmalar Sosyal Destek ekipleri tarafından toplanarak ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına ulaştırıldı. Önceki yıl da bahçelerinin mahsullerini İzmit Belediyesine bağışlayan hayırsever çift, ihtiyaç sahipleriyle bağışçılar arasında köprü görevi gören İzmit Belediyesine, Sosyal Destek ekiplerine ve Başkan Hürriyet’e teşekkürlerini sunarak tüm İzmitlileri destekçi olmaya davet etti.

Başkan Hürriyet, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda İl ve İlçe Müftülüklerini Ziyaret Etti

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İzmit İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’yı ziyaret etti

 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet; Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İzmit İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’ya ziyarette bulunarak 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti. Ziyaretlerde Başkan Yardımcıları Lütfü Obuz ve Muhammet Ertürk, Teknik Danışman Hakan Yalçın ve Köy Hizmet Masası Sorumlusu İsmet Kanık da yer aldı.

 

MİLLETİMİZİN MANEVİ REHBERLERİ

Başkan Hürriyet, “Milletimizin manevi rehberleri olan siz değerli din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum. Camilerimiz; hoşgörü anlayışının güçlendiği, samimiyet ve sevgi dolu ibadet mekanlarımız. İzmit Belediyesi olarak camilerimizin ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemini bilerek çalışmalarımızı bu hassasiyetle sürdürüyoruz. Sık sık camilerimizi ziyaret ederek cemaatle buluşuyoruz” dedi. İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı da Başkan Hürriyet ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

  

 

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat