Özdilek

Güncel

İzmit’in üzümleri Belsa önüne gelecek

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Üzüm Festivali ve Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması, yarın yapılacak.

10 Eylül 2014 Saat: 17:08
İzmit’in üzümleri Belsa önüne gelecek
İzmit’in üzümleri Belsa önüne gelecek

Belsa Plaza önüne üzümlerini getirecek üreticiler, üzüm sepetlerini koyarak İzmit’in bu özelliğini de gözler önüne serecek. İzmit belediye başkanı Nevzat Doğan, festival komitesi üyeleri ve üreticilerle birlikte festival tanıtımını yaptı, bilgi verdi.

Başkan Doğan, basın toplantısında, “Yapılan mini bir festivaldir ama büyük etkileri olacak bir başlangıçtır” dedi. Festivalin İzmit için önemine değinen Başkan Doğan,”Şehrimizin bir değerini daha parlatmaya çalışıyoruz. İlk defa bir üzüm festivali adıyla program yapıyoruz. Bu festival biraz daha teşvik edici, tanıtıcı yönü olan bir organizasyondur. Geçtiğimiz yıl da köyde şenlik şeklinde yapmıştık. Bu sene bunu şehre taşıyıp daha fazla kitlelere tanıtmak, İzmit'in bu güzel değerini daha fazla hissettirmek istedik. Programımızda yarışmalar, ödüller olacak. Halkımız da gelip direkt üreticiden üzüm alma imkanı bulacak” şeklinde konuştu. Festivale Kulfallı’dan 36, Arızlı’dan 14 olmak üzere toplam 50 üretici üzümlerini getirecek.

Cuma günü, saat 10.00’da mehteran konseri ile başlayacak etkinlikte, üreticiler stantlarını hazırlayacak.Akpınar, Kulfallı, Arızlı, Kabaoğlu ve Sekbanlı köylerinde halen 1850 dönümlük alanda yaklaşık 432 ton üzüm üretimi yapıldığı belirtilirken, festival kapsamında Çavuş Üzümü, Yapıncak Üzümü ve Balbal Üzümü kategorilerinde yarışma düzenlenecek. Üzümlerin rengi, büyüklüğü, salkım durumu, meyve iç ve dış durumu, hastalık-zararlı durumu, hasat gibi kriterlere bakılacak. Onur Yavuz’un başkanlığında Ali Pektez, Orhan Kanca, Mine Kaplan ve Zeynep Sezer’den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu dereceye girenlere 3 adet çim biçme makinesi, 3 adet göz taşı ilacı, tarım ilacı, motorlu ilaçlama makinesi, tırpan motoru ve 1000 TL değerinde 3 adet hediye çeki verilecek. Üzüm festivaliyle İzmit köylerinin ve köylülerinin kalkındırılması, üreticilerin üzümlerinin tanıtımlarını yapıp, pazar bulmaları amaçlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat