Özdilek

Güncel

İzmit Sapanca duble yol çalışması başlatıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

İzmit Sapanca Yolu'nun D-100 ile Maşukiye arasındaki 12 kilometrelik bölümünde duble yol yapımı için çalışmalar başlatıldı.

 

 

 

Kartepe'nin önemli geçiş noktaları arasında yer alan İzmit-Sapanca yolunda ikileme çalışması yapılması zorunluluğu uzun yıllardır dile getiriliyordu. İlçenin önemli sorunları arasında yer alan ulaşım konusunda kalıcı çözümler üreteceği sözünü veren Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık bu konuda ısrarcı bir tutum sergileyerek,, başta bölge milletvekillerinden Sibel Gönül başta olmak üzere Ak Partili vekillerin desteği ile Ankara'da bakanlık düzeyinde girşimlerini ilk günden itibaren başlatmıştı.

     Sapanca Yolunun ilimiz sınırları içindeki bölümünün duble yol olması konusunda, duble yol ihalesi 21 Temmuz’da yapıldı. İkileme çalışmasını yapmak için bölgemizde pek çok yol ve köprü inşaatını tamamlayan Hasko firması ihaleyi kazandı. Duble yol yaklaşık 21.5 milyon TL’ye mal olacak ve 12 kilometrelik güzergahtaki kamulaştırmaları da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapacak.

 

D-100 Ayrım-Maşukiye-Sapanca İl Yolunun, D-100 Ayrım-Otoyol Bölümünün Bölünmüş Yol Yapım İşi, Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü'nce Yüklenici Hasko İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.'ne teslim edilmesi ardından proje kapsamında 7 adet hemzemin kavşak da yapılacak. İhale kapsamında 615 bin m³ toprak hareketi, 33 bin m³ demirli ve demirsiz beton, 5 bin m³ taş duvar, 185 bin ton alttemel ve temel, 104 bin ton BSK ve 20 bin m otokorkuluk imalatı yapılması planlanmakta.

 

D-100-Maşukiye arasındaki yolun duble yol haline getirilmesi çalışmalarında, bu güzergahta bulunan su, gaz, elektrik, telefon, yakıt hatlarının yer değiştirmesi çalışmaları en zorlu aşamayı oluşturuyor. Her kurumun, kendi hattının deplase işini kendisi yapacağı açıklandı. Bu hatların yer değiştirme çalışmaları sırasında da bölgede yaşamın biraz zorlanması, daha sık elektrik kesintisi olması kaçınılmaz görülüyor.

 

Hasko firmasının Sapanca Yolu’nun ilimiz sınırları içindeki kesiminde çalışmayı başlatması nedeniyle Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İl Özel İdaresi yetkilileri ve il egenel meclis üyeleri ile Karayolları yetkilileri şantiye alanında biraraya geldiler, firma yetkilileri ile görüştüler. Vali Topaca, “Gerekli kamulaştırmaları biz yapacağız. Güzergahtaki hatların deplase işlerini yapacak kurumları takip edecek, koordinasyon sağlayacağız. Bu yolun yapımı yıl sonuna kadar bitmiş olacak” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat