Özdilek

Güncel

Kadem SEYMEN’den 1 Mayıs Açıklaması

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

CHP Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Kadem SEYMEN 1 Mayis İşçi Bayramı dolayısıyla yapmış olduğu basın açıklaması şöyle:

 

Tüm Yurttaşlar Birleşiniz!

                                               Kapitalizm ve onun çocuğu olan emperyalizm bir gün elbet mahv ve nabut olacaktır.

Mustafa Kemal Atatürk

Devlet, en yüksek örgütlenme biçimi olup kaynakların dağıtımını ve kamu harcamalarının planlamasını yapar. Devlet gücünü halktan ve üretimden alırken üretim, sermaye birikimine ve işgücüne bağlıdır. Ancak, bilinmelidir ki suyun başını tutanlar suyu kendilerine akıtırlar.

 

            Her yıl 1 Mayıs'ta basın ve siyasi iktidarlar biraz daha emekçi dostu olurlar. Halka anlatılanlar asgari ücretlerin yukarı çekilmesi, işsizliğin azaltılması ve sosyal harcamaların arttırılması şekilnde olur. Bu vaatlerin içtenliğini ölçmek için suyun başını tutanların değiştirilip değiştirilmeyeceğine bakmak gerekir. ''Köylü Milletin Efendisidir'' sözü Köy Kooperatiflerin etki alanı artmadıkça, köylü nüfusun tarım dışı istihdamı yerine tarımsal üretimde seferber edilmesi sağlanmadıkça boş bir slogandan ibarettir. ''İşçiler birleşin, iktidara yerleşin'' sözü, işçilerin örgütlenmesinin önündeki engeler kaldırılmadıkça, işçileri etnik ve dini kimliklerine göre bölen yapılar tasfiye edilmedikçe boş bir slogandır. Ancak yurttaş kimliğine kavuşanlar meslek birlikleri kurabilirler. Bu birlikler kuruldukça da çağdaşlaşma gerçekleşebilir.

            1 Mayıs bir turnusol kağıdıdır.

 

-Ya işçinin iktidara yerleşmesini savunursunuz, ya da iktidardakilerden işçiye sadaka istersiniz.

 

-Ya taşeron işçileri göstererek işsizliği azalttık dersiniz, ya da örgütlü işçi sayısını esas alarak örgütlenmenizi arttırırsınız.

 

-Ya asgari ücret artışlarıyla halkı oyalarsınız, ya da ücret artışını yapacak organlara halkı yerleştirirsiniz.

 

Bilmeliyiz ki işsizlik olmadan, 'abi bana iş ver' diyen işsizler olmadan işçi ücretleri aşağı çekilemez, taşeron işçilik yaratılamaz, işçi örgütlenmeleri zayıflatılamaz. Üreten, başı dik Türkiye için, bize gerekli olan üretime katılma olanağı yakalamış insanlardır, yoksa işsizlikle boğulan ve ortaçağ karanlığına hapsedilen kitleler değil

 

            Milyonlar yarın 1 Mayıs meydanlarında olacak. İşçi sınıfı sesini yükseltirken, yanında bir o kadar da işsizler olacak. Samimi olalım, Yaşasın 1 Mayıs diyorsak, üretim diyoruzdur. Üretim halk için diyoruzdur. Halkla birlikte el ele bir üretim seferberliği istiyoruzdur. Örgütlü bir halk istiyoruzdur.

 

Örgütlü bir halkı ve örgütlü bir işçi sınıfını, ne AB fonları ne ABD müdahalesi, ne de işsizlik yenebilir. Halkın en demokratik varlığı örgütlülüğüdür. Ulus olarak topyekün emperyalizmi karşısına almayan, emeğe saygılı bir iktidarı talep etmeyen, bir 1 Mayıs salt bir geçit törenidir. 1 Mayıs'ın anlamı, bugün, örgütlenmiş işçi sınıfımızla ve onunla birlikte tüm katmanlarımızla bir avuç işbirlikçiye ve emperyalizme karşı Türk Bayraklarımızla Yaşasın 1 Mayıs diye tek ses, tek yürek olmaktır.

 

Gerçek 1 Mayıs ancak Halkın İktidarında, Cumhuriyet Halka Partisi iktidarında kutlanabilir.

 

                                  

 

                                                                                                       KADEM SEYMEN

                                                                                                 CHP KOCAELİ İL GENÇLİK    

                                                                                                               KOLLARI BAŞKANI

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat