Eğitim

Kadın Girişimci Yönetici Okulu ilk mezunları

Kadın Girişimci Yönetici Okulu KOTO’da 2016’nın ilk mezunlarını verdi.

28 Ocak 2016 Saat: 16:07
Kadın Girişimci Yönetici Okulu ilk mezunları
Kadın Girişimci Yönetici Okulu ilk mezunları

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) Kocaeli’nde, Kocaeli Ticaret Odası’nın işbirliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun 2016 yılındaki ilk mezunları, sertifikalarını aldı. Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleşen ve 5 hafta süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin bilgi birikimini ve vizyonunu geliştirmek hedeflendi. Eğitimi tamamlayanlara sertifikaları, 28 Ocak Perşembe günü düzenlenen bir törenle verildi. Etkinliğe; Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, BÜYEM Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ve kadın girişimciler katıldı. Törende 46 kadın girişimciye sertifika verildi.

13 İLDE 1.500’Ü AŞKIN KADIN GİRİŞİMCİYE EĞİTİM

Törende yaptığı konuşmasında Kadın Girişimci Yönetici Okulu Projesi ile ilgili kapsamlı bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, “Ülke ekonomisi ve kalkınması açısından önemli illerimizden biri olan Kocaeli’nin benimsediği ‘yeniliklere açık, küresel rekabet ve sürdürülebilir kalkınmada marka bölge olma vizyonu’nun gelişmesinde kadın girişimcilerin önemli rol üstleneceğine inanıyorum. Garanti Bankası olarak, daha fazla sayıda kadının istihdama katılması, iş hayatında var olan kadınların ise güçlendirilmesi gerektiğini biliyoruz. Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nu, kadınların gücünü, aklını, becerisini iş hayatında kullanmasını, önce kendi ilinin, sonra ülkenin gücüne güç katmasını desteklemek amacıyla hayata geçirdik. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle 2012’de başlattığımız proje sayesinde, 13 ilde 1.500’ü aşkın kadın girişimciye MBA benzeri ücretsiz eğitim verdik. Sertifika alan kadın girişimcilerimizin, eğitim boyunca öğrendikleriyle önce ilinin sonra Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacağına, rol modeli olacağı tüm kadın girişimcilerin hayatında fark yaratacağına inanıyorum” dedi.

ÇALIŞAN IKINCI VE ÜÇÜNCÜ KUŞAK KADIN

GIRIŞIMCILERE ULAŞMAYI HEDEFLIYORUZ’

BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut görüşlerini, “Sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere ulaşmayı hedefliyoruz. Günümüzde işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adımlar atabilmesi, ancak ‘stratejik yönetim felsefesi’ odaklı bir anlayışla gerçekleşebilir. ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nda verdiğimiz eğitimlerin, ‘iş geliştirme’ yaklaşımını kadın girişimcilere şirket kültürü olarak benimsetmesini, aynı zamanda ‘kurumsal ve uzun ömürlü’ işletmelere zemin yaratmasını amaçlıyoruz. Kadın girişimcilerimize vizyoner bir kimlik sağlayan eğitimlerin, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirirken, bilgi düzeyini de artırdığını gözlemliyoruz” ifadeleriyle belirtti.

‘2015’TE 446 KADIN GİRİŞİMCİ ADAYINA EĞİTİM VERDİK’

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ ise kadınları girişimciliğe özendiren ve destekleyen projeler sayesinde, kadın girişimci sayısının 2015 yılı başında cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 110 bine ulaştığını vurgulayarak, “Kalkınmanın sağlanmasında kadının iş gücü istihdamı özellikle gelişmekte olan ülkelerin ilgilenmesi gereken önemli bir konu olarak dikkat çekiyor. Çünkü yapılan birçok araştırma, kadınların istihdama katılımının o ülkedeki erkeklerin katılımı ile eşitlenmesi sonucu ülkenin gayri safi milli hasılasını; ABD’de yüzde 5, Japonya’da yüzde 9, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yüzde 12 ve Mısır’da yüzde 34 artıracağını gösteriyor. 2023 yılında büyük hedefleri olan ülkemizde, kadınlarımızın da erkekler kadar iş hayatında olması gerekiyor. Özellikle belirtmeliyim ki; Türkiye ekonomisi ancak kadın girişimcilerin de destekleriyle daha güçlü konuma gelebilecektir. Kocaeli Ticaret Odası olarak her zaman kadın girişimcilerimize her türlü desteği vermenin gayreti içerisinde olduk. Odamız çalışmaları bakımından “Girişimcilik Yılı” olarak ilan ettiğimiz 2015 yılı boyunca KOTO Akademi kapsamında 777 girişimci adayına eğitimler verdik. Bu sayının 446’sını yani yüzde 57’sini kadın girişimci adayları oluşturdu. Kadın girişimcilerimizin yanında olmaya, onların işlerin büyütmek ve uluslararası arenada rekabetçi güçlerini artırmak amacıyla düzenlenen projelerde işbirlikçi olarak yer almaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların sonunda eğitimi tamamlayan kadın girişimcilere sertifikaları takdim edildi.

 

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat